Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 28. huhtikuuta 2018

Salin seiniä

Sali  purkutyöt  valmistuivat, mutta vielä oli kaikenlaista tasoittamista ennen uutta levytystä. Oviaukkokin piti muuttaa vielä lopulliseen kokoonsa ja muotoonsa.


Nyt se on oikeampi kooltaan ja kohdaltaan. Kun keittiön ovi muutetaan takaisin vanhaan paikkaansa, valo pääsee kulkemaan ulko-ovelta toiseen päätyyn.


Purkutöiden jälkeen paljastui salin ja eteisen välinen vanha oviaukko. Arvelinkin, että nykyinen ovi ei ole alkuperäinen. Tuossa on siis ollut pariovet. Tällä kertaa emme lähde etsimään alkuperäisen tyylisiä pariovia, vaan tyydymme nykyiseen ratkaisuun. 


Seiniä piti höylätä ja hioa, että huokolevyt sai kiinnitettyä murtumatta. Silti aaltoilua jäi vielä aivan tarpeeksi, jotta seinät näyttävät vanhan talon seiniltä. 


Katto on pesty, mutta maalaamme sen silti, sillä kaikki jäljet eivät lähteneet pelkällä pesulla. 


Kun kolme seinää on levytetty, siirrämme keittiön oven vanhalle paikalleen, jotta neljäskin seinä on valmiina levytettäväksi. Sen jälkeen on vuorossa katon maalaus, muuriseinän tasoittaminen ja seinien paperointi ja tapetointi. Lattian joutuu maalaamaan kahdessa erässä huonekalujen vuoksi, joten muutama viikko menee maalin kuivatukseen ennen toisen puolen maalausta. Tavoite on saada sali valmiiksi elokuuksi.

2 kommenttia:

  1. Kyllä kannattaa siirtää ovet alkuperäisiin paikkoihin. On niin hienoa kun näkee läpi koko talon! Kyllä ennen vanhaan osattiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuntuu vielä ihmeellisemmältä ajatus ovesta tuossa nurkassa. Eihän se millään sovi sinne. :)

      Poista