Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Oven paikan vaihtaminen

Kaikkia seiniä ei voinut levyttää ennen oven siirtämistä alkuperäiselle paikalleen. Niinpä oli tehtävä se työ ennen jatkamista.


Karmi oli onneksi kiinnitetty nauloin ja metallilevyin, joten sen irrottaminen oli kohtuullisen helppoa. Joskus karmit on naulattu pitkillä nauloilla, jolloin niiden irrottaminen on todella hankalaa.


Kynnyksen alla oli taas sitä itseänsä, joten jouduimme puhdistushommiin.


Seuraavaksi irrotimme irtohirret vanhan oven paikalta. Näitä ei ollut tapitettu, vaan naulattu, joten irrotus sujui ihan joutuisasti.


Hetken aikaa näytti oikein avaralta tupakeittiöltä, mutta se oli vain sen hetken. 


Ennen oven uudelleen kiinnittämistä irrotimme keittiön lattian reunalankun, poistimme haisevat eristeet ja putsasimme kissojen jätökset lankkujen päistä. Samalla irrotimme ruostuneen lämmitysvesiputken lattian alta.


Asensimme oven alkuperäisempään paikkaan ja ihastelimme sitä.


Ovi tuntui heti olevan siinä, missä sen pitääkin olla. Vaikutelma vanhasta talosta vahvistui heti. Otin kuvan kirjaston oviaukolta.


Kaikki ovet ja ikkunat eivät ole aivan linjassa, mutta ihan tarpeeksi antaakseen sen kuvan, että talo jatkuu pitkälle, kun astuu kuistilta keittiöön. 


Aukko suljetaan nyt samoin kuin kirjaston seinäkin. Hirrenpätkiä emme laita takaisin, vaan teemme pystykoolaukset ja laudoituksen, jonka päälle laitamme huokolevyn. 

Minskille suuret kiitokset taas remonttiavusta! :)

4 kommenttia:

 1. Kissat on näköjään kynsineet oven alaosaa. Tavallista. Suljetun oven taakse on päästävä. Paljon teillä työtä riittää vieläkin. Voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat olleet asialla keittiön puolella. Niitäkin täällä on ollut useampia kerrallaan. Yhtä on pidetty kuistilla, jonka lattia on lahonnut pissapaikoista. Kyllä täällä vielä työtä riittää, sillä korjattavaa on niin valtavasti.

   Poista
 2. Työ tekijäänsä kiittää vielä. Vanhan remontointi on mitä mittavimmassa määrin yllätys- ja kestävyyslaji. Mutta lopputulos palkitsee! Vauhdikasta Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon lisätöitä teettivät aaltoilevat seinätkin. Mutta vähän kerrallaan aina valmistuu. Hauskaa vappua!

   Poista