Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Remonttiviikko

Tällä viikolla Isännällä on lomaviikko, jonka johdosta salissa alkoi vihdoin tapahtua jotain. Tosin mitään valmista ei ole vielä näkyvissä, sillä purkutyötä on vielä paljon jäljellä. Ensimmäiset päivät menivät putkien ja pattereiden poistoon, jotta edes pääsi käsiksi seiniin. Huomenna minullakin alkaa muutaman päivän vapaa, joten pääsen mukaan remontointiin.


Seinähirret eivät ole täälläkään kovin kauniita, sillä niitä on muokkailtu aikojen saatossa. Mutta olemme muutenkin jo päättäneet levyttää seinät huokolevyillä ja tapetoida, joten on ollut vain hienoa huomata hirsien olevan vanhoja ja hyväkuntoisia.


Katto saattaa tulla tarpeeksi hyvään kuntoon pelkällä pesulla. Ainoastaan tuossa putken kohdalla on jotain jälkiä, mutta ne saattavat pesun myötä hävitä näkyvistä. Katto on maalattu viimeksi jollain lateksilla, mutta pinta on ehjä ja kohtuullisen siisti, joten saatamme säästyä isolta työltä, jos sitä ei tarvitse raaputtaa ja maalata uudelleen. 


Huonoa hirttä ei ole löytynyt edes ikkunan alta. Tämä on tietysti erittäin hyvä uutinen, sillä säästymme tässäkin huoneessa hirsien vaihdolta.


Muutamalla seinällä oli vielä vanhaa tapettia jäljellä 40-luvun remontin ajoilta.


Tietysti säästämme tapetista hyvän kokoisen palasen muistoksi talon vaiheista.


Tapetin ja pinkopahvin alla on vielä jäljellä ensimmäistä seinäpinnoitetta eli sanomalehteä vanhalla präntillä. Näiden ajoitus on vaikea, sillä yhdessäkään pienessä palasessa ei ole vuosilukua nähtävissä. Nämä saavat jäädä olemaan tulevillekin remontoijille katsottaviksi.


8 kommenttia:

 1. Jos sanomalehdet ovat yli sata vuotta vanhoja saattaa ajoitus onnistua historiallisen sanomalehtikirjaston avulla. Sinne vain sanahakuun joku pätkä ja katsoo tuleeko osumia. Se on siis netissä vapaassa käytössä.
  T anonyymi L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä! Osa lehdistä oli vuodelta 1901. :)

   Poista
 2. Jaksan edelleen vain ihmetellä ja ihastella tarmokkuuttanne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meistä tuntuu, ettei mitään oikein saa aikaiseksi. :D

   Poista
 3. Kyllä siinä hommaa riittää.:)
  Vanhat tapetit kertoo omaa historiaansa. Meilläki on jemmassa pienonen kasa. Mielesä on yks rojekti mihin aattelin vanhat täpetit käyttää, kunhan löytyy sopiva ajankohta alakaa rojektia viemään etteenpäin. Nyt se on vielä suunnittelu asteella. Touhuamisen iloa!

  VastaaPoista
 4. Hyvin on alkanut salin remontti. Pikkuhiljaa eteenpäin. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se pikkuhiljaa etene. Syksyllä voi odottaa valmista. :)

   Poista