Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Syysistutuksia

Kun hetkeksi tuli vähän parempi ilma, innostuin taas pihapuuhista ja istutin pitkään odottaneet kasvit paikoilleen.


Minulla oli kolme pientä tuoksuköynnöskuusamaa, jotka istutin paviljonkitasanteelle tasaisin välimatkoin. Kaiteet puuttuvat vielä, mutta ne tulevat varmaan vasta keväällä, sillä ne vaativat lisäsuunnittelua pysyäkseen pystyssä. Maa on niin kivikkoista, ettei tolppajalkoja voi käyttää.


Kulmissa on korkeampia kohtia, jotta kuusama pääsee kipuamaan korkeuksiin. Joskus vielä tässä kukkii ja tuoksuu aivan ihanasti kuusama, kun nautimme upeassa auringonpaisteessa iltapäiväteen. Tai niin ainakin kuvittelemme. ;)


Tasanteen vierelle istutimme myös rusokuusaman. Nyt se on kauniin punainen ja sulautuu hyvin värikkäiden lehtien joukkoon.


Pitkään olivat odottaneet myös esikot, jotka lopulta sain istutettua kylttipaalupenkkiin.


Samalla huomasin, etten ollutkaan istuttanut ruusukvitteneitä, vaikka olin sentään saanut laitettua ne tulevalle paikalleen. Onneksi tuli huomattua ennen talven tuloa.


Saimme rypäleistä vastalahjaksi valtavan määrän mansikantaimia. Isäntä istutti ne talveksi yhteen kasvilaatikkoon. Keväällä alkaa olla varmaan ihan pakko tehdä se mansikkamaa vihdoin valmiiksi, jotta nämä pääsevät kunnolliseen istutukseen.


Muutama ruusukin oli odottanut istuttamista pitkään, joten nyt ne saivat paikkansa kivikkoisessa maassa trenkituvan lähellä. Tuossa on jo valmiina yksi suviruusun taimi, joka kuitenkin kesällä sai tuuhennusleikkauksen Isännän raivaussahalla. Ei se siitä lopullisesti onneksi suuttunut. Tälle alueelle olen suunnitellut pensaita enemmänkin, sillä oikein muuta tuohon ei voi laittaa isojen kivien vuoksi.


Yksi ruusuista pääsi kuivurirampin toiselle puolelle.


Vielä riittää puuhaa pihalla, sillä muistin kaivaneeni kasvihuoneesta kesällä valtavan määrän kukkasipuleita. Niitä olikin kaksi laatikollista, joten jostain pitäisi keksiä näille uudet paikat.


Varjolevähtämön rakennelmatkin ovat vielä kesken. Tänne minulla on kolme kärhöä jo odottamassa istutusta. Nuo metalliosat ovat peräisin siitä tuulen viemästä paviljongista. Kaikki ehjät osat pääsevät vielä hyötykäyttöön varjolevähtämön porttina.

6 kommenttia:

 1. Olet ollut ahkerana :) Ihana lukea tuo miten muutkin istuttavat taimia ja jo mielessä on se suuruun ja mahtavuus <3
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä pienistäkin aluista lopulta kasvaa suuria, vaikka jokusen hetken saa odottaakin. Minä jo odotan, että puutarhatyöt olisivat tältä vuodelta ohi. :)

   Poista
 2. Ihania paikkoja teillä tulee olemaan kuusamien ja kärhöjen katveessa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ollut ennen köynnöksiä, joten ainakin sen suhteen on jotain uutta tapahtumassa. Toivottavasti menestyvät paikoissaan. :)

   Poista
 3. Kiva kun on ollut muutamia sateettomia päiviä jotta on päässyt puutarhatöihin. Sinä oletkin saanut paljon aikaan. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi välillä on sateetontakin. Vielä on vähän puutarhatöitä jäljellä, mutta kohta alamme keskittyä sisätöihin. :)

   Poista