Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Makuarviot kombuchasta ja junista

Ensimmäinen kokeellinen kombucha-erä meni hujauksessa. Tosin tulimme siihen tulokseen, ettei rypälemehu ollut parasta mahdollista maustetta siinä. Toinenkin erä valmistui eilen pullotusvaiheeseen. Nyt meillä on mukava satsi hapottumassa kylppärin kaapissa. (Tosin näistäkin on jo juotu kaksi purkillista ja yksi pullollinen on kovaa vauhtia tyhjentymässä.) Hapottumisen jälkeen juoman voi siirtää jääkaappiin, jolloin hiilihappoa ei enää muodostu. Uudet erät ovat jo kypsymässä lasitölkeissä. 


Vaaleampi on junia, eli vihreää teetä ja hunajaa scobylla hapatettuna. Näihin tölkkeihin vuolin hieman inkivääriä mausteeksi. Pulloihin jätin ihan perusjunia. Tummempi on maustamatonta kombuchaa, Keisarin morsian -teetä ja sokeria scobylla hapatettuna. 


Makuarviot:
Jun maistuu sitruunaisen kirpeältä simamaiselta kuplivalta juomalta. Se ei ole makeaa, mutta ei mitenkään ylihapanta tai etikkaista. Erittäin hyvää! Sitä voisi juoda vaikka kuinka monta lasillista.

Kombucha maistuu lempeän kirpeältä simamaiselta kuplivalta juomalta. Siinä tulee esiin teessä olevat makuaineet, joten siksi sitä ei tarvinnut erikseen maustaa. Erittäin hyvän makuinen juoma!

Molemmat juomat ovat kertakaikkisen maukkaita, suorastaan herkullisen maukkaita. En voinut edes kuvitella maun olevan niin hyvän, kun kuitenkin on kyse terveysjuomasta. Maun vuoksi tätä juo mieluummin kuin simaa tai limpparia tai mitään muutakaan kuohuvaa. Lasillisen jälkeen tekisi mieli jo uutta lasillista.

Juoma sisältää paljon probiootteja, jotka ovat erittäin tärkeitä suoliston bakteerikannalle. Mikäs tässä sitten on juodessa herkullista juomaa lisäten samalla omaa hyvinvointiaan!

6 kommenttia:

 1. Mahtava kokeilu, onnea! Kaikki lähtee suoliston hyvinvoinnista, joten hyvinvoinnin eteen voi tehdä paljon. Nyt puhutaan paljon näistä fermetoiduista ruuista, minkä vanhat kansat ovat tienneet iät ajat. Hyvä, että nykyihmiskunta havahtuu ja muutamat sinun kaltaiset ihan etunenässä näyttämässä mallia :). Itse olen juuri opiskellut kimchin valmistuksesta ja päätin lähiaikoina ryhtyä kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimchi olisi tosiaan aika herkullinen lisäke ruokaan. Meillä loppuu kylppärin tilat, eikä muualla riitä lämpö vielä toistaiseksi. Mutta fermentointi on todella kätevä ja helppo säilöntätapa, jota pitäisi nykyään lisätä. :)

   Poista
 2. Herkullisen näköistä ja kuuloista <3 Hjam! Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Ompa mukava että kokeilu tuotti hyvän lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella positiivinen lopputulos eksoottiselle kokeilulle. :)

   Poista