Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 2. helmikuuta 2016

Suunnitelmasta toteutukseen

Jotta suuri pihasuunnitelma ei jäisi pelkäksi sanahelinäksi, oli aika toteuttaa siitä ensimmäinen osa. Talviseen toteutukseen kuuluu ehdottomasti puiden kaato. Nyt saivat häädön tien ja näkymän tukkeena olleet kuuset. Trenkituvan portailta näkyy nyt talolle, varsinkin, jos kevyesti zoomaa lähemmäs.


Porttikivet ovat nyt kokonaan näkyvissä, eikä kulkuväylä näytä enää tukkoiselta. Tosin tuo yksi kuusi yrittää levittäytyä tien puolelle leveine alaoksineen.


Kiviaita näkyy nyt kokonaan. Jo alkoi raksuttaa, että pitäisi jotain kivaa keksiä sen päälle. Mutta yritän nyt vielä hillitä pari kuukautta, tai ainakin yhden.


Vaikka tuo yksi kuusi vielä leventelee edessä, näkyy piskuinen trenkitupakin pihatieltä. Tuossa ennen aitaa on jotain pensaita, joista osa sai vähän siipeensäkin kaivuutöissä. Saattaa olla, että loput pensaat lähtevät, ja tuohon tulee tasainen nurmireuna tien ja aidan väliin. Aikoinaan tuossa kiviaidan edessä on ollut penkki istujia varten. Sen voisi siihen palauttaa. Ja penkin molemmin puolin voisi laittaa kauniin kesäkukkaistutuksen ruukkuihin. (Ja sitten kesällä tuossa voisi istua hyttysten syöttinä ja läiskiä niitä huvikseen.)


Yksi kuusista odottaa vielä karsimista ja pilkkomista.


Tien vieressä on nyt kaunis rivistö mäntyjä, mutta yksi pienempi kuusi on saanut luvan kanssa jäädä. Ehkä siitä tulee ensi joulun joulukuusi.


Ainakin yksi homma suunnitelmasta on nyt tehty. Ja nyt on vasta helmikuu. :)

6 kommenttia:

 1. Ihanan idyllinen pihapiiri! Mukavasti trenkitupakin pilkottaa tielle. Vaikka vanhat puut ovat komeita ja harmittaa kaataa niitä, avartuu näkymä melkoisesti raivauksen jälkeen. Siinäpä teille todella sopiva kuusi ensi jouluksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä pihapiiri tästä alkaa näyttää vähän kerrallaan paremmalta, kun saa sitä kaivettua esille. Minustakin tuo trenkitupa on vaan niin söpö tuolla pilkottamassa. :)

   Poista
 2. Noin se vaan etenee hienosti.
  voisko tosta kurkottelia kuusesta ottaa alimpia oksia pois? Sillai harkiten tietty.
  Mietin ett sais näkyviin tuo kivetys reunan kokonaan.
  Mahtaako olla jo valmiina kasveja reunuksen päällä..sen näkee keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuusesta on pakko ottaa oksia pois, koska ne tulevat noin hassusti alas asti. Ja kivetys pitää olla näkyvissä. En muista viime kesältä, oliko tuossa mitään kasvamassa, mutta nyt valon lisääntyessä saattaa joku vanhempikin sieltä yrittää taas ylös.

   Poista
 3. Siitä se lähtee, suunnitelmat kun on hyvät niin tulostakin tulee.
  Olen jossain nähnyt kuvan kuinka kärhö kasvoi pitkin kiviaitaa, se oli aivan mahtava. Kokeileppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, heti näin silmissäni, miten tuossa olisi kärhöjä. :) Ja jos laittaisi keväällä kukkivaa ja myöhemmin kukkivaa, olisi kukkaloistoa koko kesäksi.

   Poista