Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helmikuun kylvöt: etelän hetelmiä ja eksotiikkaa

Tomaatit itivät valtavan hyvin. Nyt olisikin jo aika koulia ne. Mutta sen sijaan aloin katsella uusia kylvöjä. Pitää nuo tomaatit tuosta vielä hoidella tässä joku päivä.


Paprikat ja chilit olivat varmaan saaneet liikaa kylmää, koska niistä ei tullut mitään. Väinönputket ja belladonnat laitoin vielä jääkaappiin ohjeen mukaan. Laitoin uudet paprikat (3 lajia) sekä yhtä lyhyttä kasvihuonekurkkua, jonka ohjeena oli laittaa se jo helmikuussa.


Yhteen laatikkoon kylvin vesimelonia, hunajamelonia sekä kurkkumelonia. Nämä pääsevät viinitarhaan kasvamaan. Meillä alkaakin pian olla melkoinen välimerellinen tunnelma suuressa kasvihuoneessa. Toivottavasti nämä kasvit tuottavat myös satoa.


Kylvin myös todella vanhat punaisen orvokin siemenet, bellistä ja pesusientä eli luffaa.


Viimeiseen laatikkoon tuli lakritsijuurta, seljaa, ananaskirsikkaa, palsternakkaa sekä juuriselleriä.


Käytin ensimmäistä kertaa vermikuliittia pintaan. Näyttää hieman oudolta, mutta kai se on hyvä aine, koska sitä neuvotaan laittamaan. Muistin virkistämiseksi laitan vielä siemenpusseistakin kuvat. Minunhan pitäisi muistaa vielä kuukauden päästä, mitä missäkin kasvaa.


Taas alkaa kova miettiminen, minne ihmeeseen laitan kaikki nuo taimet kasvamaan, kun ne pitää olla omissa pikku purkeissaan. Tässähän oli vasta helmikuun kylvöt. Tulee vielä ainakin kaksi erää tälle keväälle. Alkaa tämä trenkitupa käydä kohta ahtaaksi niin ihmisille, kissoille kuin taimillekin.


Pitää varmaan laittaa tuonne taloon johonkin huoneeseen isompi pöytä ikkunan eteen, jotta taimille on hyvä paikka kasvaa ennen kasvihuonekelejä.

10 kommenttia:

 1. Huima määrä kylvöjä. Minulla on vielä kaikki tekemättä, yritän olla kohtuullinen tänä vuonna. Muina vuosina ei ole se(kään) onnistunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais lähteä vähän lapasesta tänä vuonna erityisesti. Kyllä kohta ihmettelen, mihin ihmeeseen saan kaikki taimet mahtumaan täällä. :D

   Poista
 2. Kyllä on kylvöt hyväll mallilla.Meillä on kans tilan ahtaus..ja kissat hyppii kylvöksillä.Varmasti niitä olisi enemmän minulla jos vaa mahtuis..heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan tassahduksia on tosiaan vähän väliä nähtävissä täälläkin. Täytyy varmaan tuonne talolle järjestää taimihoitola. :)

   Poista
 3. Voi että! Siellä ollaan oltu jo ahkeria! Itellä siemenet löytyy vielä pusseissa :D Ja sama ongelma iskee täälläkin.. Minne kaikkialle niitä purkkeja sitten taas levitteleekään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä katselee vähän huolestuneen näköisenä keittiön pöytää. Hän ei enää mahdu levittelemään sille kaikkia laitteiden latauslaitteita niin kuin ennen. Ja lisää olisi vielä tulossa. :D

   Poista
 4. Siellähän on kasvu jo täydessä vauhdissa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei kai vielä ihan täydessä vauhdissa ole, mutta alkua kuitenkin. Katsotaan sitten, tuleeko edes mitään näistä kylvöistä. :D

   Poista
 5. Kevät tulee kun kylvötyöt on noin hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tulee, ihan vauhdilla. Seuraavan kylvön jälkeen onkin kohta maa jo sula. :)

   Poista