Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Tapetit saapuivat

Sinne paukahti tonni noin vain. Kyllä se oikeasti kirpaisi, ei voi mitään. Ja nyt on olemassa vasta kahden huoneen tapetit, eikä nekään kaikille seinille. Makuuhuoneeseen valitsimme Pihlgren ja Ritolan mallistosta sinisävyisen Kestikievarin. Tapetti vaikuttaa todella vaalealta valossa. Tämä kuva ei ehkä parhaiten anna selvyyttä, miten hailukka se on.


Yritin sitten vertailla tapettia tehtaan mallikuviin. Näyttää siltä, että ainakin yksi väri on vaihdettu. Kuviossa näkyvä tummempi sininen on meille tulleessa tapetissa vaalean harmaata. Oikeassa tapetissa ei siis ole tuollaista kontrastia, vaan se on paljon tasaisempi. Tapetissa myös raidat ja kuviot ovat samalla sinisellä. Kyllä se silti seinään tulee, vaikkei ihan vastannut kuvaustaan.


Kirjaston tapetti on todella mieleinen. Kuvio on valtaisan kokoinen ja vaatii suuren kohdistusvaran. Niinpä yhdestä rullasta tulee vain kolme vuotaa ja pieni pätkä. Seinät meillä ovat 2,65 m. korkeita.


Sille seinälle, jolle tulee kirjahylly koko matkalta, tulee maali. Ei ole mitään järkeä piilotella kaunista tapettia kirjojen taakse. Näistä varmaan joku sävy osuu tarpeeksi kohdalleen.


Lattia kirjastossa on jo vihreä, mutta värimallia tapetin kanssa vertaillessa lattian vihreä (jos ne nyt on oikeasti edes tätä sävyä) on paljon sinertävämpi kuin tapetti. Ehkä sen kanssa voi elää. Tai sitten maalaamme lattiankin. Joskushan sekin on oikeasti tehtävä.


Kirjastossa nyt oleva kattokruunu muuttaa saliin ja tilalle tulee tämä sähköistetty öljylamppu. Sitä pitäisi vaan saada madallettua jonkin verran.


8 kommenttia:

 1. Tapeteihin saa uppoamaan melkoisen määrän euroja. Meillä on tuota jugend-aikaa tuvassa ikkunaseinällä. Se taitaa olle talomme parhaita tapetteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan kummasti saa rahaa menemään. Ymmärrän kyllä, että ennen muinoin tapetit otettiin mukaan muutossa.

   Poista
 2. Kauniit tapetit olette löytäneet, varmasti hintansa väärttejä. Onneksi teidän ei tarvitse alkaa suuremmin remontoida taloa, vaan voitte heti siirtyä sisustuspuoleen. Se on kyllä paljon mukavampaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä isompiakin remontteja saattaa vielä tulla. Kunhan aloitamme tuosta helpommasta päästä. Keittiössä, vessassa ja kuisteilla saattaa tulla ihan hirsien vaihtoakin.

   Poista
 3. Ihanat on tapetit ja pitää olla mieleiset koska itse niitä katselee..kaunista tulee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikin ottaa tavoitteeksi saada kaksi huonetta juhannukseksi valmiiksi. Olisi sitten jotain eteenpäin tässä projektissa.

   Poista
 4. Tavoite kuulostaa oikeinkin hyvältä. Tapetit ovat tarkkaa mietityt niin kuin varmasti tulee olemaan huonekalutkin eri huoneisiin. Huonekaluissa ottaakaa sekin huomioon mihin paistaa aurinko kun esim. telkkaria on tylsä katsoa jos ei sitä näe auringon takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekalujen järjestyksiä ei ole ihan tarkkaan vielä suunniteltu, sen näkee oikeastaan vasta, kun niitä aletaan laittaa paikoilleen. Television kanssa ei tule ongelmia, meillä ei sellaista laitosta ole ollut enää vuosiin. Netistä kun nykyään näkee kaiken silloin, kun itselle sopii. Eikä oikein ole löytynyt sellaista telkkaria, joka sopisi vanhaan sisustukseen. Videotykkiä olemme kyllä joskus harkinneet, sen voisi piilottaa helpommin.

   Poista