Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lisää siivoamista

Olimme tällä kertaa vain yhden yön Kivimäessä. Lauantaina kävi siskonpoikani kylässä ja vasta illalla pääsi jotain tekemään. Tuntui kovin vähäiseltä nyt tehdyt jutut. Minä pakkasin kirjoja laatikoihin. Tuo hylly puretaan pois, huokolevyt uusitaan koko kirjastosta ja sitten tapetoidaan. Makuuhuone ja kirjasto ovat ensimmäiset huoneet, jotka valmistuvat tänä keväänä.


Kirjaston katossa on jotain pintakäsittelyainetta, joka on vähän läiskittäistä. Mitä lie mahtaa olla, vahaa kenties? Tämä katto saisi olla puun värinen, jotta tuo sellaisen lämpimän vanhanajan tunnelman kirjastoon.


Koska talo on aivan täynnä tavaraa ja huonekaluja, jostain oli pakko löytää varasto niille remontin ajaksi. Aloimme tyhjentää entisen maitohuoneen tilalle tehtyä muovihuonetta. Tämäkin tila haisi pahalle.


Jo nyt täältä on lähtenyt pari kuormallista kaatopaikalle, mutta roskaa on yhä edelleen. Haju onneksi lähti tekstiilien poistamisen jälkeen.


Kun tämä tila on tyhjennetty, se pestään ja maalataan kalkkimaalilla siistiksi. Kattoon tulevat tunnelmavalot ja lopuksi hallaharsoa kattoon ja seinille verhoiksi. Niin muuttuu tämäkin tila käyttötilaksi. Ensin varastoksi, kesän ajaksi kirpputoriksi ja lopuksi oleskelutilaksi.


Mistä lie tämän kissan kallo peräisin. Muuta ei ollut jäljellä tilassa olleen jääkaapin alla.


2 kommenttia:

  1. Minusta katto näyttää lakatulta ja lakka on ajan saatossa, kenties vesipesujen jälkeen himmentynyt. Olispa just sopiva katto kirjastoon jos sen saa säästetyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin olla himmentynyttä lakkaa. Siihen pitääkin kokeilla huonekaluöljyä, se saattaa joskus auttaa palauttamaan kiillon.

      Poista