Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 26. heinäkuuta 2022

Navetan puuttuvat palaset

Navetan seinissä oli siellä täällä osioita, joista puuttui laudoitus. Lisäsiiven yläpuolella oli yksi osuus, jossa oli pystylaudoitus. Tarkoituksena on korjata vain rikkinäiset osuudet, eikä uusia koko laudoitusta. Vanha laudoitus on pääosin ehjää, mutta kaipaa kovasti uutta punamultaa pinnalleen. Sen se tulee vielä tänä kesänä saamaan.


Suulin purkamisesta oli tallella lautaa, josta koloon sopivia paloja pystyi leikkaamaan.  Paikkana tuo on vähän hankala paikattava, kun joutuu katon päällä kykkimään.


Päädyn vanhan kanalan puoli oli myös varsin avoin. Ovi oli myös tullut tiensä päähän. Muuten seinä on hyvässä kunnossa ja se on maalattu kolme vuotta sitten.


Isäntä teki uuden oven ja paneloi nurkan oikealta.


Nurkka näyttää jo aivan erilaiselta, kun uusi ovi on paikoillaan. Vasemmalla on vielä liian iso aukko, josta kanat ovat ennen kulkeneet. Ehkä siihenkin riittäisi joku kissanmentävä pieni kulkuaukko.


Ja kohta olikin sopiva aukko jätettynä ja muu alue korjattuna. Ovea on vähän hankala käyttää, sillä siihen ei ole portaita, mutta ehkä sellaiset vielä tuohon rakennetaan. Maata pitää myös hieman muokata, sillä myös lampolan yläikkuna olisi mukava saada takaisin ikkunaksi.


Vielä puuttuu laudoitus pihatuvan yläpuolelta. Tuo alue on purettu tulipalon aikaan kymmenisen vuotta sitten, mutta nyt on aika laittaa seinä taas umpeen. Päädyimme laittamaan tuohon yhden ikkunan, joka mahtuu olemaan minkään rajoittamatta. Laudoitus tulee nyt myös pihatuvan sisäpuolelle ylänurkkaan.

2 kommenttia:

  1. Taas siellä on saatu aikaan! Ihana nähdä, kuinka koko ajan paikat kohentuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain pientä pitää aina olla tekeillä näillä nurkilla. :)

      Poista