Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Villit vekarat

 Kissanpennut syntyivät työpöydän alla olleeseen laatikkoon. Parin päivän päästä ne muuttivat vaatekaappiini piiloon. Aamulla olin ihmeissäni, kun työpöydän alla ollut laatikko oli aivan tyhjä, eikä kissoja missään. Helli tuli kohta kaapista pois, jolloin arvasin pentujenkin olevan siellä. Yritin totuttaa perhettä muuttamaan makuukamarissa olevan pöydän alle laatikkoon, mutta kerta toisensa jälkeen Helli kuljetti pennut takaisin kaappiin.


Toinen poikapennuista oli aluksi vähän huono syömään, mutta kohta se alkoi kuroa kiinni välimatkaa, eikä eroa ole enää koossa. Pienempää kutsumme Vähäpojaksi ja vähän isompaa Paksupojaksi.


Kun poikaset alkoivat silmien auettua liikkua enemmän, alkoi kaapissa oleminen käydä hankalaksi.Yritin taas totuttaa pentuja pahvilaatikkoon, mutta eivät ne siellä pysyneet vieläkään. Tasapaino on pennuilla vielä hukassa, mutta kovasti ne ovat möngertämässä pitkin lattiaa.

Kuvassa on Lyyli-Moona.
Saa toisen näistä nimistä, joten totutamme molempiin.

Eilen pennut täyttivät jo neljä viikkoa. Nyt ne ovat varsin virkeitä tapauksia, vaikka kovin pitkälle ne eivät vielä kulje. Helli makoilee välillä keskellä lattiaa ja tarkkailee pentuja. Se antaa kyllä vieraidenkin katsella ja paijata pentuja, mutta kiertelee hyvin lähellä koko katselun ajan.

Päätimme ottaa kaapista alalaatikon pois, jolloin pennuilla on helpompi liikkua kaappiin ja sieltä pois. Nyt niitä on helpompi seuratakin, kun ovat paremmin näkyvillä.


Nyt näitä pikkuisia on mukava seurata, kun möngertävät ja opettelevat kissojen tavoille.

6 kommenttia:

 1. Voi että ovat hellyttäviä ja suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne niin ihania mussukoita möngertäessään pitkin poikin permantoa. :D

   Poista
 2. Kiitos! Ovatpa he kasvaneet. Söpösiä kaikki ja Lyyli-Moona varsinainen sydänten murskaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa jo erottua pentujen omat luonteenpiirteetkin. Tuo Lyyli-Moona on selvästi kovaäänisin. :)

   Poista