Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Uusi kukko

Vihdoin saimme tilallemme kukon. Kanaparvi koostuu 15 kanasta, jotka ovat olleet ihan hienosti ilman kukkoakin, vaikka moni niistä on kovasti yrittänyt hautoa munia. Eikä ole auttanut yhtään, vaikka kuinka olemme sanoneet, ettei niistä munista mitään tule. 

Kukko tuli hyvin läheltä, sillä naapurimme kysäisi tänään, olisiko meillä tarvetta kukolle. Tämäkin on alhon kannan maatiaiskukko, kunnon aapiskukko, vaikka vielä vähän nuori. Nimenä sillä on ollut tähän asti Äitin poika. Oikein kesy ja kiltti tuntuu olevan, vaikka vähän ihmeissään onkin isosta kanaparvesta. Kummityttöni ehdotti kukolle nimeksi Otto. Sehän olikin hyvä nimi, sillä Äitin pojasta tuli nyt Otto-poika. :) Yksi kanoista oli jo ihan valmis tekemään lähempää tuttavuutta.
Muuten viime ajat ovat olleet vähän taas toisenlaista aikaa. Reissumme jälkeen isäni kaatui kotona ja joutui sairaalaan, jossa hänen kuntonsa romahti niin paljon, että hänet siirrettiin saattohoitoon. Olen viettänyt isäni luona kaiken mahdollisen ajan eiliseen asti, jolloin hän pääsi lähtemään taivaan kotiin. Suru ja kaipaus jäi. 

14 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kukko!
  Voi että. Osanotto suureen suruusi ♥
  Kukaan ei tiedä päiviensä määrää. Kuulostaa siltä, että isäsi sai elää normaalia kotielämää lähes loppuun saakka, se on ihana asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Kukko on kaunis ja varmaan se vielä komeasti kiekuu, kunhan kunnolla oppii taidon. :)

   Poista
 2. Joskus aamuisin kun on hiljaista, niin kuulen että jossain kukko kiekuu, mutta en tiedä mistä talosta se kuuluu, kukon äänihän kuuluu kauas oikeesti.Niin kukko on ylväs ja kanat te olkaa hiljaa, kiva video.
  Osaanotto isäsi pois menosta,kaipaus ja ikävä jää, minun molemmat vanhemmat on kuolleet.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle, ja Aurinkoista Turussa maanantaina, jolloin minä pääsen puolukka metsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pirjo! Kukon ääni kantaa kauas. Meillä on ollutkin vähän liian hiljaista, mutta naapurista on onneksi kantautunut kauniita kiekuja. Nyt on hyvät puolukkakelit. :)

   Poista
 3. Osanottoni! Noin lyhyessä ajassa ja noin järkyttävä tapahtuma. Voimia surutyöhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta! Oli onneksi aikaa jättää jäähyväiset.

   Poista
 4. Osanotto menetyksesi johdosta. T. VH

  VastaaPoista