Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 5. syyskuuta 2020

Saeraslomareissu toenen osa

Myö peätettiin lähtie Kuhmosta Lieksaan, ku myö olttiin varrauvuttu käömmään Poaterissa jo männessä. Van matkalle käöttiin ostamassa Kaesan kotileipomosta rönttössie ja ruislimppuoa. Poateri on meille tärkkie paekka, ku siellään myö mänttii naemissii. Päevä osu justiisa kohillee, ku aekoa oli kulunna häeistä seihtemäntoeista vuotta ja kuukkaousi peälle. Heäpäevä melekkeen. Vasta jäläkikätteen oun selevittännä, jotta taeteilija Eva Ryynänen on minun kahestoista serkku.


Poaterin kirkossa oli vielähi vihkipallit, joilla myö aekonnaa polovistuttii. Van minullae oli liukas mekko, enkä milleää meinanna pyssyöä pallin peällä. Pelekäsin, jotta pyllerehin nurin kesken vihkirukkouksen, van saein piettyä ihteni koatumatta. Lattian kaoneutta en ehtinnä sillon kahtoa.


Aekoa on vierähtännä, van siinnään myö vielähhi elleä öllötellää.


Poaterista ajettii Ennoo, jossa käöttii kahtomassa minun vanahemppien entistä kesäpaekkoa. Sielttään myö jatkettii kohti Varrkaotta.


Kaonniita maesemmie pysähyttii kahtelemmaa ja ihhaelemmaa aena, ku löyvettii hieno paekka. Ruislimpuista mäni ensmäene jo evväeksi.


Oamulla myö lähettii ja iltamyöhällä peästii kottii. Toepillaat tarvihtoo taokoja ja niitä matkalle soattiin reilusti. Viimmene taoko oli Jyväskylässä, jossa käöttiin Viherlandiassa ostamassa pari tyrnie.


Koronnoa ei soatu, vaekka jäläkkee Kuhmossa ja Jyväskylässä taoti rupesi jylleämmää.

16 kommenttia:

 1. Ihana asuntovaunu. Tuollaisesta olen haavellut minäkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntovaunusta tykkäämme mekin kovasti. Se on juuri sopiva. :)

   Poista
 2. Ihanat matkakertomukset ja ihanalla murteella! Luin nyt molemmat putkeen. Kiva kuulla Kainuun ja Karjalan juurista. Paaterin kirkko ja Ryynäsen ateljee on minullekin tutut, lumoava paikka.
  Vaan olipa teillä vastoinkäymisiä! Onneksi kaikki selätettiin ja pääsitte turvallisesti tyrnien kanssa kotiin.

  VastaaPoista
 3. On teillä ollut seikkailua, hyvin ymmärsin tekstin, kun vanhempani ovat Pohjois-Karjalsta ja olen siellä pienenä asunut ja isompanakin viettänyt kesälomia. Virkkalasta kirjoitit, sekin on tuttu paikka kun ollaan Lohjalla asuttu, ja vieläkin asutaan, mutta 30 km päässä maalla :) Ps. Ihana pieni asuntovaunu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja paikkoja löytyi sinullekin. Äitini on Pohjois-Karjalasta kotoisin, mutta kielen on opettanut Isäntä. :)

   Poista
 4. Tauko, mikä ihana tekosyy siulle Emäntä ja vähän myös isännällennii.
  Pääsette katsomaan pientä kukkakauppaa ja kävellähän siellä täytyy :)
  Hyvin näytti matka menneen, mikä virkistää mieltä ja antaa toipumiselle sitä kautta vauhtia, vaikka itse tekeminen voi vähän väsyttääkin.
  Mukavaa syksyn alkua ja toipumisen loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauot olivat oikein mukavia matkan varrella. Matka meni oikein mukavasti, kun vauhtiin päästiin. :)

   Poista
 5. Shoppailin tässä, ja miten satuinkin tänne, heti katoin että siula on ryynästen nenä,mie oon ryynässii, (eihän sitä tiijä vaikka sukulaissii ollaan,kun vähän aikkoo jutellaan.)Okei ikkuisuus projekti on teillä,ja kaikkee mielenkiintoista puuhaa, kahtelin kuviasi, maisemat näyttää varsinais suomelta, mutta ootko tainnu muuttoo p-karjalasta, mie oon muuttanu v.73 turkkuun joensuusta.Lieksassa olen viettäny monet kesät, kun äiti asui siellä.
  Ihanat hiukset sinulla, käy kurkkaamassa miun blogia kans, ja suat liittyy sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinais-Suomesta olen kotoisin, mutta kielen oppinut Isännältä. Äiti on kyllä Pohjois-Karjalasta Enosta kotoisin. Hyvin voimme siis olla sukulaisia. :)

   Poista
 6. Voi olla että olen sinut nähnytkin, turun keskustassa kun oon käynyt, niin olen ihaillut pitkiä hiuksia,ei monilla niitä ole.

  VastaaPoista
 7. Pitkästä aikaa kurkkasin tänneki, mukava kuulla ja nähä että siellä ollaan hyvästi toipumassa 😊 Hiukkasen oli haasteellista lukea tuota murretta, kun on niin outoa mulle 😁 Vaan rupes ymmärtään ku vähä aikaa tavas. Mukavan kuulonen reissu ollu. Hyvää syksyn jatkoa teille! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaminen on paljon vaikeampaa kuin lukeminen. Hyvin olemme toipuneet, Isäntäkin pärjää jo ilman keppejä. :)

   Poista
 8. Pitkästä aikaa taas tästä pellon toiselta puolen luin teiän touhuista, ihasti olet murteen oppinu. Komeet on maisemat siellä Pohjois-Karjalassa. Meillä olis ukolla sukulaisia Imatralla, ei vaan oo tullu lähettyä. Jospa sitte ku vähän tauti helepottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaakin olla taas parempi pysyä kotonaan, kun kaikkialla tuntuu virus leviävän. Pitäisi Isännälle opettaa enemmän tätä täkäläistä murretta, niin olisimme oiekin kielitaitoisia. :)

   Poista