Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Tyrnitarha

Tyrnejä meillä ei ole vielä ollutkaan kasvamassa, vaikka marjat ovat valtavan terveellisiä ja C-vitamiinipitoisia. Niinpä tilanne oli korjattava. Matkatuomisina meillä oli jo Sauli ja Terhi odottamassa. Kävin kaivamassa äidiltäni muutaman tyttöjuurivesan näille kaveriksi.

Tänään olikin oikein hyvä istutusilma, sillä pientä tihkusadetta tuli juuri sopivasti kostuttamaan sekä taimia, että maata. Valitsimme paikaksi kasvimaan keskikohdan. Oikealla ovat istutuslaatikot ja vasemmalla isommat alueet, joilla ei tänä vuonna ollut muuta kuin lantaa.


Tuulisempaan reunaan istutimme Saulin ja siitä eteenpäin muut. Toiveena on, että Sauli pölyttää kaikki nuo tyttöpensaat. Jos niin ei käy, lisäämme toiseen laitaankin yhden pojan.


Äidiltä tuomani taimet olivat vähän hontelon oloisia, joten päätimme laittaa tuet niihin. Tuet saattavat auttaa myös siinä, että taimet näkyvät paremmin ruohoa leikatessa.


Nyt kaikki seitsemän pensasta ovat siistissä rivissä. Olisipa kiva, jos jo ensi vuonna niihin tulisi marjoja.


Tässä linkissä vielä hienoa faktaa marjoista ja muista tyrnin osista.

4 kommenttia:

  1. Eka kommentti hävisi avaruuteen,uusi yritys.Toivottavasti saatte tyrniä ensi syksynä, on terveellinen marja, vaikka kirpakka.
    Teillä ikuisuus projekti, mutta te olettekin vielä nuoria.

    VastaaPoista