Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 1. toukokuuta 2020

Vappusiivousta pihalla

Tällä viikolla ulkona on jo tapahtunut kaikkea. Aloimme taas pitää keskiviikon pihatalkoita oikein pienellä porukalla. Nämä ovat olleet niitä aiempien pihapäivien vakiokävijöitä, joten he jo kuuluvat talonväkeen. Lähdimme suunnitelman mukaan poistamaan kaiken polttopuuksi kelpaavan tien molemmin puolin aloittaen navetan rinteestä.


Jo viime viikonloppuna siistimme Isännän kanssa seuraavan kohdan, josta oli jo puut pois. Tässä on vielä isoja pöllejä polulla odottamassa siirtoa tulevan nuotiopaikan istuinpölleiksi.


Jatkoimme vielä kasvihuoneen ympäristön puunkeruulla. Nyt tämä alue kaipaa enää tasoitusta ja loppujen perennojen kaivuuta. Enää ei edes muista, millainen pöheikkö tämä oli alkujaan, kun aloitimme raivauksen viitisen vuotta sitten.


Kuivurin luona selviääkin, että kaikki kerätyt puut ovat nyt täällä. Kevään puuhiin kuuluu näiden halkaisu ja laitto kuivuriin talvea varten.


Toinenkin kasa on jo olemassa.


Ja kolmas. Eikä tässäkään vielä kaikki. Isäntä käy hakkuumetsikössä sahan kanssa sahailemassa, joten sielläkin on jo kasoja odottamassa. 


On kuivuriinkin jo saatu tavaraa valmiiksi. Voisi jopa sanoa, että ihmeen paljon jo tässä vaiheessa. Mutta kyllä polttopuuta talvella meneekin. Kaikki se höttöpuu, jota viime kesänä pilkottiin, on jo mennyt, joten paljon tarvitaan taas uutta ensi talveksi.


Hauskaa vappua!

6 kommenttia:

 1. Polttopuuta kuluu. Vaikka oli leuto talvi niin kosteuden poistamiseksi oli pidettävä uuneissa tulia lähes pakkastalvien tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä oli kuitenkin tulet tehtävä, vaikka leudompi talvi olikin. Kyllä sitä vaan kuluu. :)

   Poista
 2. Ihanaa, että on jo tässä vaiheessa paljon puuta ensi vuodeksi, siitä tulee mukava olo, tyytyväinen hamsteri -olo.
  Hauskaa vapun loppuripettä ja toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, hamsterina on hyvä olla jo tässä vaiheessa. :D Hyvää lopputoukokuuta!

   Poista
 3. Pihapiirin siistiminen ja polttopuiden teko on puuhaa, jossa nopeasti näkee tulosta ja voi olla näkemäänsä tyytyväinen. Talvi se tulee taas kuitenkin ajallaan ja silloin polttopuut on kullan arvoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri on niin palkitsevaa, kun näkee heti työn jäljen. Polttopuuta menee hurjasti talven aikana, joten siihen pitää varautua. :)

   Poista