Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 21. toukokuuta 2020

Sontaa

Viime ajat ovat olleet hyvin vahvasti tuoksuvia. Ei, nyt ei ole kyse Isännästä, vaan navetasta. Vuohet muuttivat vuohelaan suoraan vanhojen pehkujen päälle, mutta nyt oli vihdoin aika putsata koko tila kaikesta lannasta, jota sinne oli kertynyt. Ja kyllä sitä sinne oli kertynytkin.


Ensimmäinen urakka oli keskiviikkoporukan kanssa, jolloin päätyosa tuli puhtaaksi. Viime viikonloppuna otimme tyttöjen urakan, ja putsasimme viisi tuntia putkeen. Kun vihdoin menimme sisälle pitsalle, Isäntä huomautti, että kyllä me vähän haisimme. Tämänkin tilan pohjalla oli kunnon kerros siansontaa.


Kaikkea ei vielä siinäkään ajassa ehtinyt, mutta hienosti joka tapauksessa. Pätkä ovelta lähelle lypsypöytää on vielä ottamatta ja kolme karsinaa.


Korkeutta tuli taas roimasti enemmän, kun paksu kerros poistui lattiasta. Myös nuo lantakourut tulivat näkyviin.


Kallen karsinan ovelle tuli kynnys, Serenalle oikein korkea ja siiloon pääsee nyt ovesta.


Lannalle on hyvä loppusijoituspaikka jo olemassa, sillä sillä tullaan kattamaan kasvimaalla se alue, joka viime vuonna oli perunalla, hampulla ja pellavalla.

4 kommenttia:

 1. Tänä keväänä olen muutaman kerran ajatellut miten onnellisia voivat olla ne puutarhurit joilla on omia eläimiä ja siten omaa lantaa. Ei vedä kaupan lannoitteet sellaiselle vertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ainakin lantaa on kaikkialla. Mutta onneksi se siivouksien myötä vähän tasaantuu helposti hyödynnettävälle tasolle. :)

   Poista
 2. Sitä itseään ja kasvit kiittää..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta täällä kukoistaa oikein rehevästi tällä lantamäärällä. :)

   Poista