Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Taitaa tulla talvi

Välillä maisema näyttää jo kovinkin talviselta, vaikka vain muutaman päivän. Sisällä hellassa palaa tuli ja lämmittää kolmea huonetta kerrallaan. Isäntä katseli yhtenä päivänä sähkön kulutusmääriä parilta vuodelta ja ihmetteli oikein ääneen, miten valtava muutos kulutuksessa on tapahtunut edellisiin vuosiin verrattuna. Tosin ilman työtä ja vaivaa ei sekään muutos ole tapahtunut, sillä puiden valmistaminen hellakuntoon on melko iso prosessi alkaen puun kaatamisesta tarpeelliseen kuivuusasteeseen.


Minulla on selvästi jäänyt joitain askareita kesken vähän siellä sun täällä. Ehkä olisi ihan hyvä, että lumi peittäisi pahimmat keskeneräisyydet. Sisällä muutos on myös heikompaan suuntaan, sillä tavaralaatikoita on edelleen purkamatta ja laittamatta jonnekin parempaan paikkaan. Onneksi kuntaan otetaan pari uutta pakolaisperhettä ensi vuoden alussa. Meiltä taitaa lähteä tarpeellisia perustarvikkeita ihan mukavasti heidän elämänsä avuksi.


Vaikka moni asia on täysin kesken, kaikenlaista pientä vipinää on silti menossa. Isäntä korjailee navetan ovia ja seiniä. Eilen hän innostui kunnostamaan vanhoja huopikkaita. Minä olen keitellyt peurojen rasvoja ja valmistanut saippuaa useita eriä. Ensimmäiset ovat nyt jo paketeissaan valmiina käyttöön ja osa vielä kuivumassa ja asettumassa kaapissa.


Oikeasti on ollut valtavan mukavaa elää lähes normaalia elämää ilman jatkuvaa remonttia. Molemmat olemme ehtineet harrastaa muutakin kuin taloon liittyviä askareita. Ehkä saliremontti oli niin iso rupeama, että on hyväkin hengähtää hetken. 


Oikein hyvää ensimmäistä adventtia sinulle! Valo voittaa! :)

2 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmalliset kuvat.
  Hyvää ensimmäistä adventtia myös sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sali on vieläkin ihan paras ja kaunein huone täällä. :)

   Poista