Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 17. joulukuuta 2018

Kivimäen kosmetiikkaa

Saippuatehdas on pyörinyt tuottaen jo yhdeksän erää saippuaa, siis suunnilleen kymmenen kilon verran. Vielä on yksi peurantali käyttämättä, mutta saatan tehdä sen huomenna aamupuhteiksi. Ensimmäiset ovat jo lähteneet maailmalle, osa on vielä paketoituna valmiina lähtöön ja osa kuivumassa kylpyhuoneen kaapissa.


Perus tali-öljy-lipeämassaan olen lisännyt jotain eteeristä öljyä tuoksuksi. Lisäksi olen leimannut saippuani sinettileimasimella. 


Yhdestä erästä tein äijäsaippuaa, johon lisäsin kylpyturvetta, tervaa ja männyn eteeristä öljyä. Tuoksu ainakin oli kiva, ei liian voimakas, mutta sopivasti aistittavissa. Sen pariksi tein orkidealle tuoksuvan saippuan, joka on vähän hempeämpi versio.


Olen kokeillut tehdä myös erilaisia huulirasvoja, deodoranttia ja voidetta. Kuivan ihon voide tuoksuu voimakkaasti, sillä siinä on sheavoita ja kaakaovoita. Yritän kehitellä vielä jonkun vähemmän tuoksuvan version, mutta kyllä tämäkin käytettyä tulee.


Seuraavaksi pitäisi varmaan alkaa tehdä jouluruokia, sillä jouluun taitaa olla vain viikko aikaa.

8 kommenttia:

 1. Mukavaa! :) Minäkin kokeilin viikonloppuna eka kertaa ikinä saippuan tekemistä. Oli hauskaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippuan tekeminen on aika helppoa ja hauskaa puuhaa. Varo vaan, siihen voi jäädä koukkuun! :D

   Poista
 2. Tuollaista on ihana saada lahjaksi, itse tehtyä luonnon aineksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tosiaan pelkoa ylimääräisistä kemikaaleista. :)

   Poista
 3. Tytär teki vuosi sitten lastensa kanssa saippuoita. Siinä sitten pikkuväkikin sai oppia itse valmistetusta tuotteesta! Itsekin olin kerran voidekurssilla ja ostin tarvikkeet, jotka ovat nyt lojuneet neljä vuotta kaapin uumenissa. Pitäis vissiin ryhdistäytyä!!! Mutta sinä se jaksat valmistaa vaikka mitä. Hyvää jouluaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota jo ne tarvikkeet esille ja kokeile! Puuha on oikein hauskaa, eikä aikaakaan mene kuin pieni hetkinen. :)

   Poista
 4. Jo aiemmin alkoi kiinnostamaan millä reseptillä teet peuran talista saippuaa?

  Minullakin aikanaan lahtivajalla lihavaa lehmää paloitellessa kävi mielessä, että saippuaan sitä rasvaa varmaan voisi käyttää. Kerran jopa kävin kansalaisopiston saippuakurssilla, mutta sielä tehtiin vain kasvispohjaisia saippuoita ja niistä isäntä reklamoi, että kuivattavat ihoa. Se saippuainnostus hiukan sitten lopahti siitä. Mutta jos eläimen rasvasta saisi ihoystävällisempää, niin sitä voisi joskus kokeilla, jos saisi aikaiseksi. Palasaippuoita meilläkin vain käytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvat kuumennetaan niin, että varsinainen rasva-aines erottuu muusta solukosta. Pidän hellalla niin kauan, että on vain rasvaa ja ruskeita murusia, jotka sitten siivilöin pois. Jäähdytän rasvan tulevaa käyttöä varten. Saippuoista tulee oikein hyviä ja hoitavia.

   Perusohje on 600g talia ja 400g rypsi- tai rapsiöljyä.

   Poista