Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 1. toukokuuta 2018

Kevättöitä

Vapaapäivien aikana ehdin hieman puutarhaankin. Välillä satoi ja välillä paistoi, mutta onnistuin säilymään pääosin kuivana. Suuntasin kulkuni aluksi varjolevähtämöön.


Haravoinnin jälkeen siirsin kukka-astiat portin ulkopuolelle. Sisäpuolelle laitan vielä verhot jossain vaiheessa, että tästä tulee enemmän sellainen soppi. Vasemmalta puuttuu vielä yksi pystytolppa ja yläkoriste. Maalaan myös pystytolpat mustiksi.


Syksyllä istutetuista kärhöistä ei vielä tiedä, miten selvisivät. Kahdesta ei näy maan pinnalla jälkeäkään, mutta voivat ne vielä versota uudelleen.


Ehdin jopa hetken istumaan vanhalla hetekalla. Näin lehdettömänä aikana täältä näkee talolle hyvin. Näkymässä kiinnittää huomion myös kahden suuren puun liian läheinen yhdessäolo. Oikealla puolella oleva vaahtera lähtee tuosta lähivuosina, mutta ei tuo koivukaan enää välttämättä ole kovin terve tyvestään.


Varjolevähtämö on tosiaan varjoinen paikka, mutta paviljonkitasanne on aurinkoinen. Kummassakaan paikassa ei kesän mittaan jouda pitkään oleilemaan, mutta hetkittäiset istumisetkin ovat mukavia.


Seuraavaksi suuntasin etupihalle, jossa on myös paljon haravoimista. Ensimmäiseksi päätin puhdistaa syreenimajan käytävineen.


Hain kalusteet suulista ja vein paikoilleen. Paikka ei ole vielä kovin houkuttelevan näköinen, mutta kunhan lehdet puhkeavat syreeneihin, tilanne muuttuu.


Aittapihan haravoinnin jälkeen polkukin erottui taas ympäristöstään. Täällä pitää vielä mennä raivaussahan kanssa, sillä kaikkialta yrittää puskea maasta vielä tuota angervoa, jonka peitossa piha oli muuttaessamme. Särkyneetsydämet pääsevät tuon kiven juureen kasvamaan, kunhan sää sen sallii.


Uusi projekti tulee olemaan saunan nurkalla, jonne tulee ulkokylpypaikka. Amme on jo valmiina, mutta kaikki muu puuttuu vielä. Lämpimän veden saa saunalta tähän helposti. Multaisen puutarhapäivän jälkeen voi sitten ison kiven takana pestä itsensä siihen kuntoon, että kehtaa taas siirtyä sisätiloihin.


Hauskaa vappua sinulle! Lähdenkin tästä kohta töihin. :)

4 kommenttia:

 1. Haravointi on puuha ajosta tykkään, aikaa ei aina tahdo löytyä mutta pienikin hetki riittää ja tulee helposti siistiä. Ulkokylpypaikka, se kuulostaa kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haravoinnilla saa äkkiä muutoksen aikaan. Täällä onkin vielä paljon haravoitavaa kaikkialla. :)

   Poista
 2. Pihamaata riittää sielläkin, kivaltahan se näyttää ku saa siistittyä talaven jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, että pihaa on vähän liikaa, kun aika on rajallista. Mutta on se kuitenkin ihanaa, kun on saanut siistittyä talven jäljiltä. :)

   Poista