Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 19. toukokuuta 2018

Kasvimaata ja täyttä kesää

Kesä tulvahti kaikkialla täyteen kukoistukseen aivan hetkessä. Tuli ihan kiire laittaa kaikki kevättyöt valmiiksi. Kasvilaatikot jäivät sen sontakuorman jälkeen niille sijoilleen, kunnes päätin taivaan tummutessa mahdollisista sadepilvistä laittaa sen vihdoin kuntoon. Isäntäkin pääsi auttamaan, sillä multaa tarvittiin neljään laatikkoon lisää. Ensi viikolle jäi vielä neljän lavakauluksen maalaaminen ja sen yhden vihreän laatikon laittaminen oikeaan nurkkaan.


Yrttilaatikoissa onkin jo valtava kasvu menossa. Iisopit, ruohosipuli sekä lipstikka ovat aivan täydessä poimintakunnossa jo. Kylvin tähän vähän ruiskaunokkia paljaisiin alueisiin, sillä kasvimaalla saa olla myös silkkaa silmäniloakin.


Kukinta jatkuu. Kirsikkakujalla on kaunis kukinta menossa. Osa on jo täydessä kukassa, osa juuri aukeamassa. Yksi puista on kuollut, joten nyt uusittavia on kaksi.


Kirsikkakujan narsissit kuihtuivat, mutta tulppaanit ovat vielä kukoistuksessaan. Näistä tuli aika mukavat yhdistelmät vahingossa, sillä sipuleista ei enää tiennyt, mitä väriä oli tulossa.


Tuomi ehti jo alkaa kukkimaan, eikä mene enää kuin hetki pihlajan kukkimiseen.


Omenapuutkin alkoivat jo kukkia. Joka päivä tapahtuu jotain uutta, eikä millään ehdi edes kaikkea huomata.


Puut vuorottelevat kukintaansa ja satoansa vuosittain. Tänä vuonna saamme ison sadon tästä puusta, joka vasta on aloittamassa kukintaa.


Punaisten omenien puu antaa joka vuosi ison sadon. Tästä tuleekin kaunein vaaleanpunainen sose.


Vaahterat tien varrella ovat taas täydessä lehdessään. Kukat ovat jo pudonneet maahan. Tieltä näkee pilkahduksen myös varjolevähtämöstä.


Kesän alku on tosi kiva. Toivottavasti kauniit päivät jatkuvat niin, että vain öisin sataa. :)

8 kommenttia:

 1. Minulla on tällä hetkellä olo että ihan sama milloin sataa, kunhan sataa. Aikamoisesta kuivuudesta kärsitään vaikka maassa on vielä kevätkosteutta. Kuivimmilla savimailla alkaa maa jo halkeilla. Kaunis yhdistelmä punaisia ja valkoisia tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noista pilvistä herunutkaan kuin aivan pieni sadehuntu, joka ei kastellut kuin pienen pisaran verran. On varmaan parempi kastella kannulla kasvimaa kuin odotella mahdollista luonnon kastelua. :)

   Poista
 2. Hyvän kokoinen kasvimaa! Tulppaanien värit sopivat kivasti yhteen ja hyvin on sattunut vielä niiden sijoittelukin, kun punaiset ovat tasaisesti valkeiden seassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä, että vähän liian pieni on meidän kasvimaamme, kun perunatkaan eivät mahtuneet laatikoihin. :)

   Poista
 3. Lupaavalta vaikuttaa! Mukavaa alkukesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuosta hyvin itävät, tulee ihan mukava sato. Mukavaa alkukesää myös sinulle! :)

   Poista
 4. Onpa ihanan iso kasvimaa. Varmasti hyvää satoa tiedossa. Sadetta täällä odotellaan, minun puolestani saa sataa vaikka yöllä ja päivällä, kunhan vaan sataisi. Mukavaa helluntaiviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan luulin tuon pilven tuovan luonnon kastelun, mutta se huiputtikin meitä ihan totaalisesti, eikä satanut kuin pienen ohuen kerroksen. Saisi se kevätsade jo tulla. Mukavaa helluntaita! :)

   Poista