Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 26. toukokuuta 2018

Sontapäivitys

Vähän kerrallaan tyhjenee päätytila sonnasta. Mutta kyllä sitä vielä siellä riittää pariksi kerraksi, sillä kerros on niin valtavan korkea. Nyt sentään tilaan pääsee jo peruuttamalla, jolloin talikoiminen on helpompaa.


Ikkunan puoleinen seinä on jo lähes kokonaan tyhjentynyt. Seuraavaksi pitää siirtää kaikki tuo puutavara pois tieltä, sillä takaseinä on jo tulossa vastaan, onneksi.


Toinenkin puoli on jo huvennut mukavasti, mutta onhan tuossa vielä monta kuormaa jäljellä. Kuvasta näkyy hyvin tuo seinän siirtyminen ja perustuksen pettäminen sonnan tieltä. Pian sen pääsee korjaamaan ja suoristamaan koko tämän päädyn.


Kolmasosa pellosta on jo lannoitettu. Tuossa kasvaa heinä ihan kohisten, kun lannoitteet pääsevät maaperään.


Välillä sontaa kuskataan Taavetilla, välillä mönkijällä ja auton peräkärryllä. Muutaman lenkin ehtii yhden pihapäivän aikana tekemään.


Nyt voi jo sanoa, että olemme tuon sontatilan kanssa jo voiton puolella. Enää kolme tilaa jäljellä tämän jälkeen.

2 kommenttia:

  1. On teillä urakkaa tuon kanssa. Käsittämätöntä että sitä voikin olla noin paljon. Siinä on muutama vuosi mennyt sen kerääntymisessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota olemme ihmetelleet oikein urakalla. Alimpana on tuossakin tilassa siansontaa, eikä sikoja ole tilalla ollut moneen kymmeneen vuoteen.

      Poista