Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 23. joulukuuta 2016

Viime hetken puuhia

Tänään sain työni tehtyä ja viimeisenkin kukkatervehdyksen vietyä. Viimeisen paikan pihalla olikin kiva yllätys: orvokit ihan täydessä kukassa. Alkoi ihan laulattaa, no onkos tullut kesä. Kohtahan se kesä jo saapuukin, mutta se joulu taitaa olla ihan tässä lähellä. Eikä mitään ole vielä valmiina. 


Niinpä kävin töiden jälkeen ostamassa muutaman öljykynttilän, sillä tärkeimmistähän on aina valmistelut aloitettava. Kävin ostamassa myös joulukukat, sillä niitä(kään) ei vielä ollut.


Ja sitten piti tietysti yrittää saada niitä kynttilöitä jonnekin paikoilleen. Yhden kävin viemässä heti hautausmaalle edellisten omistajien haudalle. Muita laittelin pitkin Kivimäkeä.


Illalla kävimme naapurilla vielä kylässä. Siella vierähtikin ihan mukava tovi.


Lähinaapureille veimme joulutervehdyksenä munia tai maitoa.


Kävimme vielä isovanhempieni haudoilla. Se olikin ensimmäinen kerta, kun pääsin viemään kynttilän heidän haudoilleen. En kyllä ole ennen päässyt tuohon perinteeseen oikein käsiksi, mutta se saattaa johtua siitäkin, etten ole asunut sellaisilla paikkakunnilla, joissa olisi ollut kenenkään läheisen hautoja.


Muut jouluvalmistelut ehtiikin sitten tehdä huomenna. Aamun puuro on kutunmaitoon keitetty ohrapuuro, jonka loput käytän porkkanalaatikkoon. Samalla ehtii paistaa lanttulaatikon. 


Joulu Kivimäessä menee siis oikein leppoisasti. Teemme, mitä ehdimme, mutta muuten lepäämme ja nautimme joulusta.


6 kommenttia:

 1. Juuri oikealta kuulostaa suunnitelmanne! Oikein mukavaa ja rentouttavaa Joulun aikaa ja kaikkea hyvää alkavalle vuodelle.

  VastaaPoista
 2. Levollista ja nautinnollista Joulunaikaa!

  VastaaPoista
 3. Mulle on myös tuo haudoilla käyminen jäänyt vähän oudoksi perinteeksi. En ole koskaan vienyt esimerkiksi isäni haudalle kynttilöitä. Mulla ne ihmiset, ja muistot niistä asuvat sydämessäni eikä hautausmaalla.

  Mutta tuo orvokki! :O Aika uskomaton joulukukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minäkin sen olen ajatellut, että parhaiten muistot säilyvät sydämessä ja mielessä. Isovanhempiani en ole koskaan tavannut, sillä he ovat kuolleet paljon ennen syntymääni, joten heistä minulla ei ole muistojakaan. Orvokki oli tosissaan hyvin ihmeellinen näky tähän aikaan vuodesta. :)

   Poista