Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 17. joulukuuta 2016

Valoa pihalle

Koska vietämme vielä ainakin tämän joulun trenkituvassa, on kuusen paikka katsottava jostain muualta kuin sisätiloista. Tupaan tai kamariin ei todellakaan saa mahdutettua edes pientä kuusennärettä. Mutta pihalla meillä on kuusia, kauniita, sopusuhtaisia ja sopivissa kohdissa. Ja siitähän se ajatus sitten lähti. Jos et vielä tästä kuvasta hahmota, miten kovasti lähti (lapasesta), niin katsopa tarkemmin seuraavia kuvia.


Tien oikeassa laidassa on yksi säästetty kuusi, jota olemme pitäneet tulevaisuuden joulukuusena. Nyt se pääsi jo kasvaessaan sellaiseksi, kun laitoimme siihen valot. Samalla yksi pimeimmistä tien kohdista tuli valaistua.


Vasemmalla puolella on pieni kuusi, joka sai myös valot ylleen. Tämä on lähempänä kuivuria, joten sähköt sai vedettyä kätevästi sieltä.


Entisen maitolaiturin tasanteen kulmassa kasvaa kaunis männyntaimi, joka sai kunnian valaista viimeistä valoetappia tiestä. Nyt koko matka trenkituvalta navetan päätyyn on valaistu. On paljon hauskempi aamulla mennä suihkuunkin, kun ei tarvitse pimeässä astella.


Pihatupaa laittaessamme aikoinaan pujottelimme valosarjat kattotuoleihin. Nyt tämäkin tupa on iltaisin valaistu. Valo riittää myös oikean puolen ulkotarhaan, johon vain kutuilla on enää asiaa. Kanat ovat saaneet totaalisen ulkonaliikkumiskiellon Raumalla löytyneen lintuinfluenssatapauksen myötä.


Takaisin kulkiessa näkee, miten hyvin varsinkin lähempänä trenkituvaa valoa on tielle asti riittämiin ilman taskulamppua. Taivaan taas valaisee pilviverhon takaa kuu. 


Vaikka nyt asumme ahtaasti, ei se estä joulun laittamista vähän laajemmalle. :)

18 kommenttia:

 1. Puiden valot ovat kauniita. Minua harmittaa ettei meillä ole kaunista ja sopivaa pihakuusta johon laittaa valoja. Pitänee laittaa sellainen kasvamaan ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noita pieniä taimia on vähän siellä sun täällä. Osa on jätetty ihan tahallaan kasvamaan joulukuuseksi. :)

   Poista
 2. Kaunista! Eipä näy olevan teilläkään lunta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meilläkään ole lunta kuin ihan pieni kerros jossain. :)

   Poista
 3. Mukavalta näyttää valoset puut metsän keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tie on kyllä kivan näköinen noiden valaistujen puiden keskellä. :)

   Poista
 4. Kaunista! Hyvää Joulua teille, seuraan tiiviisti bloginne. t. Manni

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunista, ei voi muuta sanoa.

  Ulkovalot on ihania. Haluaisin valaista kaikki meidän pihan puskat ja puut. Ja sitten toisaalta en halua ostaa mitään, en edes lisää valoja- tässä on todella iso dilemma. Joten olen valaissut kaksi pensasta, yksikään havu ei ole sopivassa paikassa valaisua silmällä pitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensaista saa todella kauniita valaistuksella. Meillä ei taas niitä vielä ole. :)

   Poista
 6. Kommentointi on jostain syystä kovin ongelmallista, enkä tahdo saada niitä läpi. Usein olen sinullekin yrittänyt, mutta kun ei onnistu, niin turhaudun ja jätän koko kommentoinnin. Seuraan kyllä blogiasi ahkerasti ja haluankin toivottaa sinulle ja läheisillesi oikein hyvää jouluaikaa! Toivottavasti tämä edes onnistuu. Terveiset Riitan puutarhasta, blogin kautta en jälleen päässyt läpi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että näit noin paljon vaivaa kommentoidaksesi! Kannattaa kokeilla jollain toisella selaimella, jos onnistuisi helpommin kuin nykyisellä. :)

   Poista
 7. Kyllä nyt on valoa =). Hienonnäköistä!

  VastaaPoista
 8. Valosarjat ovat hyviä kun on pimeää. Hyvää joulun aikaa ja uuden vuoden alkua. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää joulua ja alkavaa vuotta myös sinulle! Valot pimeässä lisäävät tunnelmaa oikein kivasti. :)

   Poista
 9. Ihanaa ja tunnelmallista joulua Sinulle.

  VastaaPoista