Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 13. joulukuuta 2016

Lisää valoa

Vuoden pimeimpänä aikana valon kaipuu on suurimmillaan. Niinpä Kivimäessäkin on lisätty valoa kaikkialle. Laitoin salin ikkunan kynttelikköön ledikynttilät, jotka syttyvät ja sammuvat automaattisesti. Eivät ne paljoa valaise, mutta on kiva, kun jotain pilkahdusta näkyy ikkunasta.Kirjaston ikkunalle sain vietyä kaiken tavaramäärän taakse pattereilla toimivan pienen lediketjun. Sekään ei juuri valaise, mutta antaa pientä pilkahdusta pimeässä. 


Patterit pitäisikin laittaa taas latautumaan, kun valovoima näyttää hiipuvan. Me käytämme vain ladattavia paristoja, sillä muuten jätemäärä olisi näistäkin aivan valtava.


Trenkituvan kamarin ikkunassa tuikkii vanha kristallivalaisin, jonka ostin kesällä huutokaupasta. Tässä on sellainen kynttilää matkiva välkkyvä polttimo, joka ei häiritse yölläkään.


Seurakunnan käsityöilloissa olemme väkertäneet paperilyhtyjä. Yhteen lyhtyyn tarvitaan 60 arkkia paperia, jotka yksitellen taitellaan ja leikataan ja liimataan viiden paperin kukkasiksi, jotka sitten liimataan vielä yhteen.


Sisälle laitetaan valosarja serviettiin käärittynä ennen viimeisen kukan liimaamista. Tähän laitoin patterisarjan (patterit kaipaavat taas latausta), mutta johtovalosarjan kanssa saa lyhdyistä paremmin valaisevia. On näissä melkoinen työ tehdä, mutta aika kiva on lopputuloskin.


Ikkunalaudalla taas antaa omaa loistoaan kukkiva kaktus ja kirjopeippi eli värinokkonen. Ostin tuon värinokkosen ihan pienenä alkuna, mutta nyt se alkaa olla jo aika kivan kokoinen.


Samassa tilassa kukkii myös orkidea. Kissojen vuoksi emme polta näin pienissä tiloissa monia kynttilöitä, mutta paristolla toimivia voi polttaa turvallisesti.

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo vanha, pieniruutuinen ikkuna! Ja ihana kaktus! Minäkin ostin jo muutaman amarylliksen viikonlopuksi ja sain myös lahjaksi valkoisen jouluruusun.
  Meilläkin on terasseilla ledkynttilöitä, eipähän tarvi vahtia niin tulia. Meillä kissat antaa kynttilöiden olla rauhassa, mutta ainahan kannattaa olla varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut ovat kaikkein parhaita joulukukkia. Meillä on täällä niin pienet tilat, että vahinkoja voi sattua helpommin. Poltan yleensä vain yhtä kynttilää kerrallaan. :)

   Poista
 2. Kiinnitän nyt ehkä postauksen kannalta epäoleelliseen huomiota (sorry), mutta en voi olla ihailematta tuota teidän ikkunaa. Meillä siis omat ikkunamallipohdiskelut juuri päällä ja täytyy sanoa, että tuo teidän ikkuna olis just passeli meillekin! ;). Kivaa joulun odotusta sinne Kivimäkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävisivät oikein hyvin teidän taloonne, mutta emme luovu, ei, ei! :)

   Poista