Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 3. joulukuuta 2016

Makuukamarin remontti osa 1

Viime viikonloppuna sairastuin influenssaan, eikä tauti ole vieläkään ohi. Ääni pihisee vielä jostain kaukaa, kurkku on kipeä, lämpöä on vielä hieman ja yskä on paha varsinkin heti aamusta. Mutta parempaa kohti on selvästi menossa. Onneksi yhdellä sairastamisella saa vastustustuskyvyn usealle vuodelle.

Taudista huolimatta oli vihdoin aika tehdä remonttia talossa. Ensimmäinen ja helpoin huone on makuukamari, joten sinne siis oli suunta. Kaikkiin huokolevytettyihin seiniin on tulossa makulatuuri ennen tapettia. Väliseiniin tulee pinkopahvit.

Kattilassa on itsekeitettyä vehnäjauholiisteriä

Seinien pohjatöiden jälkeen on aika maalata katto. Väriksi tulee jokin vaaleahko, ei kuitenkaan valkoinen. Samalla värillä maalaamme listat, ehkä ovetkin.


Pahimmat paikat tässä huoneessa ovat tuo katon väriraja ja puuttuvat listat. Komeroiden kohdalla ikkunasta on joskus poistettu vasemman puolen lista, eikä sinä aikana tuossa ovessakaan ole ollut alkuperäisiä listoja. Alkuperäiset listahöylät löytyvät aitasta, mutta saattaa olla, että teetämme alkuperäisten mallilla uudet listat puuttuviin kohtiin.


Komeron kohdalla ei ole nurkassa huokolevyä, joten siihen pitää laittaa vielä kaistale ennen paperointia.


Ennen tapettien laittoa on syytä maalata lattiakin. Lattiasta tulee sininen. Lattialistat on tehtävä uusiksi, sillä alkuperäisissä oli kissanpissan hajua liikaa. Lattialistat ovat olleet yksinkertaisia reunasta viistettyjä leveitä lautoja, joten niiden tekeminen ei ole kovin aikaa vievää.

10 kommenttia:

 1. Paranemista ja muista toipua rauhassa. Lattialistat meni meilläkin kaikki uusiksi. Osaa ei ollut, osaa ei saatu ehjänä pois ja osassa niin karmaiseva haju että ei voinut ajatellakaan laittaa paikoilleen edes höyläyksen jälkeen. Meillä samanmallinen lista jossa viiste reunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän levätä kunnolla, ettei tule mitään jälkitauteja. :) Onneksi on noin yksinkertaiset lattialistat. Ovat varmaan olleet yleisimmät aikoinaan.

   Poista
 2. Hienoa kun remontti etenee. Paranemista ja toipumista. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ihan hyvä välillä tehdä remonttia, niin näkee vähän edistymistäkin. Otan vielä todella rauhallisesti, kunnes tauti on kokonaan ohi. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Remontti lähti etenemään. Tapettien valinta vaikuttaa paljon huoneeseen. Paranemista. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin alkoi jotain tapahtua. Tapetit ovat olleet jo pari vuotta olemassa, joten niiden valinta on ollut ja mennyt. Makuukamari saa olla sinertävä sävyltään, jotta unesta tulee levollinen. :)

   Poista
 4. Ikävän taudin oot saanut mutta koitahan parantua kunnolla.
  Tuosta se lähtee sujumaan remppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole yhtään mukava tauti, voin sanoa. On kyllä suuri edistysaskel päästä tekemään uutta pintaa päärakennukseen. :)

   Poista
 5. Minulla ihan rehellinen lentsu ollut muutaaman päivän...ei lämpöä, mutta niin vetämätön olo....nenä tukossa ja yskittää.
  Teette sitten oikein paremman "joulusiivouksen"...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siivotaan nyt perusteellisemmin ja laitetaan ihan uudet seinäpinnat jouluksi, sehän on selvä. :D Toipumista flunssasta, ikävä tauti sekin on. :)

   Poista