Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 7. joulukuuta 2015

Valo voittaa Kivimäenkin pimeyden

Tulkoon valo, ja valo tuli! Kaiken pimeän keskellä on nyt valoisia loisteita pitkin Kivimäen maita ja mantuja. Trenkituvan pihapiiriin syttyivät valot tuhannet kukkapenkin laidalle.Ja osa valoista tuli ulkorakennusten seinille.Trenkituvan pihapiirissä on käytetty "kurkkupurkki"-lamppuja, jotta sen ilme pysyisi yhtenäisenä. Joka rakennuksessa on nyt yksi ulkovalo. Valot saa päälle ja pois trenkituvan eteisestä.


Trenkituvalta käynti talolle on nyt valaistu. Pieni pätkä on hämärää tietä, mutta kun kulkee valoa kohti, pääsee perille.
Aittapolun päähänkin tuli valo.Takaisin trenkituvallekin on hyvä kulkea, kun valot näyttävät tietä.


Talon sisälläkin on hieman valoa, vaikka sen varsinainen sähköistys on vasta suunnitteluasteella.


Eikä tässä ollut vielä kaikki. Kunhan sähkömies taas tänne ehtii tulemaan, ovat vuorossa talon pihapiirin rakennusten ulkovalojen asentaminen. Niitäkin on yli kymmenen. Jo sitten saa tosiaan pimeys väistyä. 

16 kommenttia:

 1. Teidän "projektia" on kyllä niin mukava seurailla :) Täällä odotetaan aina innolla uusia postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kiinnostaa. Kyllähän näitä silloin tällöin tuleekin. Vähän hidasta tämä touhu täällä on, mutta etenevää kuitenkin. :)

   Poista
 2. Upeat pihavalotolpat olette laittaneetkin sopivat hyvin pihapiiriinne.
  Valoisia polkuja on aina hyvä kulkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon nurkalla on tuon mallinen ulkovalo ollut ammoisista ajoista, joten päädyimme tuohon tallilamppumalliin isommalla pihalla. Kyllä valoisat polut ovat parhaita, ettei tarvitse pimeässä harhailla. :)

   Poista
 3. No niin, hieno homma! Valot tuovat tietynlaista kodikkuutta ja tietysti helpottavat ulkona liikkumista meidän pitkänä pimeänä kautena. Pihapiiri on heti ihan eri näköinen. Vaan ei taida olla ihan yksinkertaista suunnitella valaistusta noin laajalle alueelle ja usealle rakennukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon vaikuttaa valaistus. On tässä ollut kova miettiminen, millaista valoa tarvitaan. Valojen toimintaa olemme myös miettineet oikein urakalla. Trenkituvan pihan ulkovalot toimivat kaukosäädinkatkaisijalla, tolpat taas toimivat astronomisella kellolla eli auringon nousun ja laskun mukaan. Yöksi ne saa pois päältä. :)

   Poista
 4. Täältä taputukset :) Valaistus on tärkeää, niin sisällä kuin ulkonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on paljon helpompi kulkea tuota väliä, kun näkee eteensä. Vaikka tietysti menihän se taskulampun valossakin, ellei ollut mitään kannettavaa mukana. Vielä kun saamme loputkin valot paikoilleen (ehkä vasta keväällä), alkaa pihan pimeys olla historiaa. :)

   Poista
 5. Kauniita nuo ulkovalot...sopivat vanhan talon pihaan hyvin.

  VastaaPoista
 6. Ja Jumala sanoi: Tulkoon valkeus.
  Ja niin tuli valkeus
  ja sitten sähkömiehet lähti.

  Noilla sanoilla alko mun sähkärin koulutus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No äkkiä se sähkömies taas täältäkin lähti. Kovin ovat kiireisiä.

   Poista
 7. Voi että, miten hyvin nuo tienvarsilamput sopivat Kivimäen pihapiiriin ja taloon. Uskon kyllä, että olette kaivanneet pihalle valoa, kun luntakaan ei ole valaisemassa pimeyttä. Meilläkin on tällä hetkellä kunnolliset valot vain talon seinissä, joten jos vähänkin kauemmas pihalle mielii pimeällä, otsalamppu saa olla varustuksena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valoa on kaivattu varsinkin etupihalle, sillä siellä on pimeyden lisäksi ollut ongelmana savivelli kaapelikaivausten jäljiltä. Otsalamppu on kyllä hyvä keksintö. :)

   Poista
 8. Moikka! Kauniit pihavalot, sopivat todella hyvin pihaan! Sattuisitko muistamaan tolppavalaisimien merkkiä ja nimeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihavalot ovat Vega pylväsvalaisimia. Hankimme ne sähkömiehen kautta. :)

   Poista