Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 21. joulukuuta 2015

Hyvä Tuomas joulun tuopi

Tuomaan päivä aloittaa joulun myös Kivimäessä. Minulla oli viimeinen työjuttu (vaikka en ole vielä edes aloittanut virallisesti) ja pääsin joululomalle. Nyt on enemmän aikaa laittaa viimeisiä jouluvalmisteluja. Jouluvalot ovat ilmestyneet ikkunoihin jo aiemmin, mutta kamarissa ei ole vielä ikkunalautoja, joille kynttelikköä voisi laittaa. Niinpä se on saanut olla hieman matalammalla tasolla viherkasvien takana. Verho oli jo aivan riekaleinen, joten kävin kirppikseltä ostamassa uudet valoverhot. Oli todella edullinen ostoskerta, sillä verhojen lisäksi ostin ison pöytäliinan, kaksi kateliinaa, neljä kirjaa sekä kahdet nilkkurit. Hintaa tuli yhteensä neljä euroa.


Tuvassa ovat jo ikkunalaudat paikoillaan. Vaihdoin tupaankin verhot. En jaksanut silittää niitä, mutta perusteellisen suihkuttelun seurauksena ne silisivät kiitettävästi.


Nyt kukillekin on paikkansa, eikä tarvitse jakaa ruokapöytää niiden kanssa. Varauduin jo kylmempään talveen ja laitoin tämänkin ikkunan alle lämpöpatterin.


Toisen ikkunan luona on ruokapöytä, jolle olen ostanut uuden vakstuukin.


Vasemman verhon takaa pilkistää pieni sädepalmu. Pitäähän salissa palmu olla, joten on hyvä aika alkaa kasvattaa sellaista. Ehkä hankin tämän lisäksi myös kentiapalmun, sillä se on se aito oikea salin palmu. Haaveilen, että vietämme seuraavan joulun jo talossa, jossa salikin on jo remontoitu.


Pöydän kulmalla on pieni asetelma, joka on ollut ilonamme jo monena jouluna. 


Tupakaapin päällä laulaa jo enkelikuoro.


Ja tietysti vessassakin pitää olla jouluista. Nuo koristevalot antavat ihanan tunnelman sinne ja valaisevat tarpeeksi asiointia.


Tännekin laitoimme ikkunalaudan, jotta vessan lämmityslaitteilla on oma paikkansa. Tämä tilahan ei ole eristetty, joten pakkasilla voi tulla kylmä asioida, mutta vielä tarkenee kynttilöiden valossa ja lämmössä.

12 kommenttia:

 1. Kauniit valot teillä. Kamariin pitää selkeästi siis saada ikkunanladat. Olen myös kiinnostunut että vietättekö seuraavaa joulua päätalossa, toivottavasti. Lisää jouluisia päivityksiä odottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ikkunalaudat ovatkin jo valmiina laitettavaksi paikoilleen. Jouluksi vielä ehtivät. Meitä on nyt monta jännittämässä, pääsemmekö seuraavaksi jouluksi isompaan taloon asumaan. :)

   Poista
 2. Tosi edulliset ostokset olet onnistunut tekemään, mutta niinhän kirpputorilla usein voi tehdäkin. Jos te samalla vauhdilla ja energialla jaksatte jatkaa päätalon kanssa, on se aika varma joulunviettopaikka vuoden kuluttua. Ja muuten, juuri tuollaiset sähkökyntteliköt ovat minusta kaikkein kauneimmat. Samanlaiset palavat meilläkin kaikilla isoilla ikkunoilla.
  Oikein hyvää ja mukavaa Joulua kaikille Kivimäen asukkaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen joskus aikoinaan pitänyt noita kynttelikköjä liian mummomaisina, mutta niin se vaan mieli muuttuu. On tosissaan mahdollista saada nuo helpoimmat huoneet valmiiksi vuoden aikana. Keittiöstä en olisi niin varma.

   Poista
 3. Oi, kuinka ihanan lämmin, jouluinen tunnelma teillä on! Nuo verhot ovat kyllä piste i:n päälle, niin hyvin ne sopivat Kivimäkeen ja jouluun. Oikein rauhaisaa ja mukavaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisista verhoista ajattelin joskus ennen, ettei koskaan minulla, mutta siinähän ne nyt ovat. :) Niissä on vaan jotain, joka tuo oikean tunnelman. Hyvää joulua myös teille!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja onneksi on lämmintä ulkonakin, niin sisällä on oikeasti lämmin tunnelma. :D

   Poista
 5. Harmonista ja kivan näköstä oot saanut sinne... mulla on ollut sama "inho" noita ton tyyppisiä verhoja kohtaan, mutta niin vaan on myös minun mökissä sellaiset :) Ja kyllä ne näihin vanhoihin taloihin sopiikin loistavasti. Hyvää joulua sinne Kivimäkeen täältä erittäin kivikkoiselta "Tuomisen mäeltä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma, miten mieli muuttuu. :D Kyllä vaan tuollaiset pirttiverhot käyvät hyvin vanhoihin taloihin. Hyvää joulua myös kivikkoiselle Tuomisen mäelle!

   Poista
 6. On rauhallisen oloista ja tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoihin taloihin saakin tuon tunnelman niin helpolla. :)

   Poista