Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 15. joulukuuta 2015

Komeron siivousta

Marttojen ohje on, että siivoa komero, jos aiot viettää siellä joulusi. En kyllä aio komerossa viettää jouluani, mutta siivosin sen silti. Äidilläni taas komeron siivous tarkoittaa päiväunia. Mutta sellaista komeron siivousta en oikein osaa, kun en millään saa unta päiväaikaan. Tämä komero jo kaipasi siivousta, sillä aikoinaan työnsimme siellä olleita tavaroita hieman kauemmas ja täytimme etuosan omilla tavaroillamme. Niinpä komero tuntui aina täydeltä.Nyt tyhjensin hyllyt ja järjestelin tavarat uudelleen. Yksi muovikassillinen tuli tapetteja ja hyllypapereita. Nämä hyllypaperit ovat vielä niitä aitoja oikeita vahapapereita.Karkkipaperia olikin sitten aika paljon. Ja tosiaan aivan käyttämätöntä vielä. Näytti olevan Fazerin parhaista jostain kaukaa historiasta.Kaksi kassillista oli matonkuteita.Näiden poistamisen jälkeen alkoi näyttää ihan hyvältä. Komero oli oikein hyvän kokoinen. Ja tällainen siitä tuli järjestettynä. Yläkomerossa on viisi hyllyä, joista kaksi ylintä tosi korkealla. Aivan ylimmälle ei toistaiseksi tullut mitään.


Toiseksi ylimmällä ovat kertakäyttöastiat. Sitä seuraavalla mausteet.


Sitten tulevat juomatarvikkeet: kahvit, teet ja kaakaot.


Parhaiten käden ulottuvilla olevalla hyllyllä ovat sitten kaikki kuivaruokatarvikkeet, leivät ja näkkärit.


Alakaappi muodostaa oman kokonaisuutensa. Siinä on kolme välikköä. Tuosta oven kulmasta muuten näkee, millaisia maaleja täällä on aikojen kuluessa ollut, alta pilkottaa ainakin vihreää ja turkoosia.


Alakaapin ylimmällä hyllyllä ovat kaikki jauhot ja leivontatarvikkeet. 

 

Keskivälikössä taas ovat vuoat, pursottimet, vatkaimet ja muut.


Alimpana ovat kylmälaukut, munakennot ja tyhjät vesikanisterit.

Ei ole lakaistu vielä. :)
Muita tarvikkeita löytyy eteisen bunkkerikomerosta (perunat, porkkanat, lantut ja punajuuret). Astiat taas ovat vihreässä tupakaapissa. Nyt pääsit samalla kurkistamaan, millaisia ruokatapoja meillä täällä on, jos nyt noista mitään päätellä voi. :)

14 kommenttia:

 1. No aikalailla samanlaista täälläkin syödään, paitsi kahvia. YÖK, pahaa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lailla ihan perustarvikkeita siis. Ai kahvi ei maistu? Minä juon yhden mukin päivässä kutunmaitoon sekoitettuna. :)

   Poista
 2. Kylläpä ne komeron täytteet taitavat aika lailla samanlaisia olla meilläkin. :)

  Mekin teimme kuistin nurkkaan kaapin, ja olen harmitellut, kun ovea ei ole sisäpuolelta vielä tullut maalattua. Nytpä huomasin, ettei niin ole ennenkään tehty. Mitäs sitä turhia maalaamaan, kun ei mihinkään näy. :)

  On sinulla kyllä mahtavaa lenkkiseuraa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä ennen tosiaan maalattu kuin pinnasta vaan, kun ei kerran näy. On aivan mahtavat lenkkikaverit minulla! Harmi, kun on niin vähän valoisaa aikaa, ettei pysty joka päivä käymään lenkillä. :)

   Poista
 3. Tuo komero jos mikä on tilava. Vetää aikamoisen määrän ruokaa ja tarvikkeita sisäänsä. Miten käytät kondensoitua maitoa? Minulla on sitä aina muutama tölkki varastossa mutta olen miettinyt että pitäisi käyttää jollain uudellakin tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siitä tehään tohveeta. :D

   Poista
  2. Juu toffeeta ja jouluksi suklaafudgea. Ja sitten banoffee-torttua. Ja hyvää on. Ohjeita löytyisi tuolta Koivurinteen blogin puolelta. Ihanan paljon tuonne komeroon meni tavaraa. Onneksi niin, kun muita komeroita ei siihen tarkoitukseen olekaan. :)

   Poista
  3. Kiitos! kinuskin keittämistä mietin, puuhella tulisi helposti muun ruuanlaiton sivussa. Suklaafudge kuulostaa herkulliselta.

   Poista
 4. Ihanat tuollaiset vanhat kunnon komerot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosiaan. Kertakatselulla näkee, mitä missäkin on. Tietysti hieman hankalaa on ottaa noita taaimmaisia tavaroita, mutta niitä käytetäänkin harvemmin.

   Poista
 5. Kyllähän tuollaisessa tilavassa komerossa mahtuisi jouluakin viettämään, siis jos haluaisi. Tosi paljon nuo vanhat kiinteät komerot vetävät tavaraa. Minua kiinnostaisi suklaafudgen ohje. Löytyisikö se Koivurinteen puolelta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuollaiseen komeroon mahtuu hurjan paljon tavaraa, mutta en siellä viettäisi joulua. Ohje namuihin löytyy täältä: http://kotimmekoivurinne.blogspot.fi/2014/12/suklaantuoksuinen-keittio.html

   Poista
 6. Hei vaan napaiiriltä1

  Kiinnitin huomioni noihin hyllypaperirulliin. Tuollaista hyllypaperiahan ei juuri enää saa mistään. Pari kesää sitten etsin sitä melkein koko kaupungin, sillä olisin halunut päällystää hyllypaperilla entisen kotini/kesäpaikan komeroita. Eipä ollut, myyjät jopa ksyivät ihmeissään, mitä sellainen on.

  No kuitenkin aina jotain löytyy.

  Hyvää joulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen huomannut itsekin. Tuota vanhaa hyllypaperia ei ole enää olemassakaan. Onneksi näitä rullia on täällä muutama, jotta voi vaihtaa tarvittaessa. En nyt vaihtanut, vaikka yksi paperi oli reunasta rikki.

   Poista