Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Ulkokuvia

Sateisen harmaana myöhäissyksyn päivänä on mukavampi katsella pari päivää vanhoja kuvia, joissa taivas on sininen ja auringon kajo edes jotenkin aistittavissa. Tämä syksy on ollut oikein hyvä syksy lämpimine ilmoineen ja auringonpaisteineen. Tänään muuten löysin pajunkissoja. Sehän on varma kevään merkki. No joo, ymmärrän tietysti, että pakkohan talven on tulla tähän väliin, mutta ei se kovin pitkä tällä kertaa voi olla. Syksystä kertovat vielä pihan vaahteroiden latvat, jotka pitävät edelleen kiinni lehdistään.


Yksi löytö oli aurinkokello, joka taisi olla taustalla näkyvän kasvihuoneen nurkalla heinikossa. Laitoin sen uuden istutusalueen reunalle, ettei uudelleen häviä minnekään heinikkoon.


Upea syksyinen näky oli myös tämä valtaisa sontakasa, jonka näin metsässämme iltapäivälenkillä. Sontaa oli yli puolen metrin alueella ja sitä oli lisää vähän matkan päässä. Ja jos et vielä arvannut, minkä eläimen tuotosta tuo on, niin kerrottakoon heti, että se saunan takana majaileva supikoira on ollut asialla. Tässä ei ole vain yhden kerran tuotos, vaan mahdollisesti koko supikoiraperheen vessa. Onneksi supikoirat menevät talveksi nukkumaan, ettei tarvitse pelätä niiden tulevan hätyyttelemään ainakaan kanojamme.


Kun Tauno-raasu on sulkasadossa, nuori Hannes hehkuu nuoruuden innossaan ja loistavissa väreissään. Tämä kukko on kyllä vieläkin komeampi kuin isänsä, ja jopa laulaa sointuvammin.


Ansa on tänä vuonna surkeimman näköinen kana. Sillä ei enää kovin monta sulkaa ole, ainoastaan alushöyneniä. Onneksi sulkasatokin jossain vaiheessa loppuu ja uudet hienommat sulat kasvavat tilalle. Sen jälkeen alkaakin uusi munintakausi. Taitaisi tehdä hyvää meille ihmisillekin levätä välillä ja saada aivan uusia voimia.


Vaahteran kaatamisen jälkeen talo tuli paremmin esiin. Etupiha on ollut aika varjoinen, mutta varmaan vähän kerrallaan saamme sen valoisammaksi.


Oikein mukavaa ja leppoisaa isänpäivää kaikille!

12 kommenttia:

 1. Aurinkokello on kiva löytö. Minä olen yrittänyt löytää meille sellaista käytettynä mutta eipä tunnu olevan missään kohtuuhinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokello oli hyvä löytö. Toivotaan, että löydät pian jostain omasi. :)

   Poista
 2. Aurinkokellosta minäkin tykkäisin! Viimeisessä kuvassa on kiva auringonlasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen alaruuvi on hieman löysällä ja jumittunut, mutta muuten se on oikein hyvä. Oli sentään sen verran aurinkoinen päivä, että laskukin näkyi. :)

   Poista
 3. Aurinko pääsee paremmin pihaan kun vaahtera on kaadettu. Täytyy sanoa että puu on ollut iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä jää talo enää puoleksi pusikon peittoon. Nyt pilkottunakin se peittää vielä piha-alueen. :)

   Poista
 4. Mitä kaikkea teiltä löytyykään. Aurinkokello sopii hyvin tuon uuden ryhmän koristeeksi.
  Ompa Taunolla komia poika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä jo rasittaakin, kun niitä löytöjä on niin paljon. :D Taunon poika on kyllä niin komea!

   Poista
 5. Ihastuttavan pirteänvärinen kukko!

  VastaaPoista
 6. Ihan kuin olisit laittanut pumpulia Ansan pyrstöksi! Talo näyttää aika erilaiselta tältä puolelta. Onko sisäänkäynnin päällä ollut parveke? Nyt vaan suunnittelemaan pihalle uusia istutuksia. Siinä on valoa ja tilaa mahtavasti. Ja niin, jään odottelemaan kuvaa seuraavasta löydöstä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Ansa tosiaan tuollainen pumpulipylly. :D Sisäänkäynnin päällä on aina ollut tuo ranskalainen parveke, jonne johtaa käytävä, jonka molemmin puolin on säilytystiloja. Pihalle tulee selkeät kulkuväylät sorakäytävineen ja keskelle jonkinlainen pihaympyrä. Sen sisältöä ei ole vielä lyöty lukkoon.

   Poista