Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 24. marraskuuta 2014

Trenkituvan komeroita

Viikonloppuna ehdimme taas käymään Kivimäessä. Saavuimme lauantai-illalla ja huomasimme, että kaksi pientä patteria ei riitä pitämään trenkituvan lämpöä tarpeeksi korkealla. Pitää siis vaihtaa vähän tehokkaammat lämmittimet. Lämpö nousi lopulta kuitenkin 12 asteeseen, joten ihan jäässä emme olleet, kylmissämme vain. Kolmen peiton alla kyllä nukutti ihan hyvin.

Sunnuntaina aloimme tutkia trenkituvan komeroita. Toinen on kamarin oven (joka on nyt ummessa) vasemmalla puolella eteisessä.


Sähkön laittoa verten kulkuväylää piti tyhjätä jo aiemmin. Komero oli siis aivan täynnä tavaraa. Portaiden alta komero jatkuu vielä pidemmälle tuonne vasemmalle ja on oikeasti aika tilava.


Komeron lattiassa on luukku. Isäntä sinne jo kurkisteli ja totesi, että siellä on oikein hyvänkokoinen kellari, vain tikkaat puuttuvat. Laudat vaan ovat niin pehmeitä, että on parempi pitää tuossa jotain lankkuja, ettei vaan humpsahda sinne kellariin, kun se on melko syväkin.


Komerossa on kaunis pieni senkki, joka on ihastuttavasti krakeloitunut. Villaakin löytyy vielä säkkikaupalla. Pitää pian alkaa myymään sitä.


Toinen komero on heti ulko-oven oikealla puolella. Se oli niin täynnä, että ovi pullisteli. Se otettiin aamupäivän työkohteeksi.


Saihan sen lopulta tyhjäksi. Seinät ovat samaa sinistä, mitä portaikossakin on käytetty.


Kokokin on aika hyvä, ei liian iso, eikä liian pieni. Tähän saisi tehtyä jonkinäköisen vessan aivan selvästi. Ei siis mitään vesikäyttöistä vaan ihan kuivikkeellisen. Ei tarvitsisi iltaisin mennä taskulampun valossa tien toiselle puolen pusikkoon huussiin.


Lattialla on kaunis ruusuinen linoleumin pala. Se saa jäädä vielä toistaiseksi. Alla on lankkulattia.


Oikeastaan pienuudestaan huolimatta trenkitupa on oikein käytännöllinen. Tänne komeroon on saanut laitettua vaatteet, jotta ne eivät ole olleet kaikki eteisessä. Trenkituvassa on asunut joku perhe aikoinaan, mutta enempää tietoa meillä ei heistä ole. Viimeisin asukas on ollut joku vanhempi naisihminen.


Vaatesäilytyksessä tämä on selvästi ollut. Toinen komero on saattanut olla sitten se ruokakomero. Keittiössähän ei niin paljon sitä tilaa ole, mutta näillä komeroillahan toiminnallisuus paranee merkittävästi.


Trenkituvasta tulee oivallinen vierasmökki ainakin kesäkäyttöön. Tosin kukaan ei tiedä edes tulla tänne vielä, sillä emme ole paljastaneet lähipiirille vielä. Kauhistuvat he kuitenkin, joten annetaan nyt ajan vielä kulua ja kissanpissan haihtua ja kerrotaan sitten keväämmällä.

Loppupäivä käytettiinkin päärakennuksen siivoamiseen. Keittiön lattia jäi viimeksi kesken, joten pesimme sen loppuun. En muista, montako ämpärillistä vettä meni, mutta taisi olla useita kymmeniä. Lakaisin myös salin lattian. Samalla sain kartoitettua sen kunnon. Tilanne on hieman parempi kuin keittiössä, mutta löytyy sitä tavaraa hyvin paljon salistakin. Ilmeisesti takkakin on ollut pissapaikkana, koska sieltä löytyi haisevaa pellettipurua.

Salin lakaisun jälkeen lakaisin vielä pahimpia roskia eteisestä. Siellä iso pesäke on puusohvan alla. Toivottavasti alla oleva puulattia on kuitenkin kunnossa.


Ei taida hajuun kuitenkaan riittää tuo paikkojen peseminen. Kyllä varmaan se otsonointi on edessä. Mutta sitä ennen pitää kyllä siivota paikat kunnolla. Ja sitä siivoamista kyllä sitten riittääkin.

8 kommenttia:

 1. Seuraan mielenkiinnolla, miten siivouksenne ja remonttinne tulee etenemään. Meidän oma "kivimäkemme" oli sekin aikamoisessa kunnossa viisitoista vuotta sitten kun sen ostimme. Tästä teidän jutustanne tulevat ne ajat niin elävästi mieleen. Toivotan intoa, voimia ja kärsivällisyyttä - ennen kaikkea sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! On kyllä mukavaa kuulla, että joku on omansa saanut kuntoon. Se luo vahvaa uskoa meihinkin, että kyllä tämä on sen arvoista.

   Poista
 2. Tuo paikkahan on varsinainen aarre! Kunhan vaan jaksatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä aarre, täällä on niin paljon kaikkea hyvää, ettei oikein pysty kaikkea hahmottamaankaan. Mutta on tosi mukavaa löytää kaikkea uutta. Ei tässä mitään kiirettä pitäisi olla, mutta kunhan äkkiä kaikki tulisi valmiiksi. Oikeasti yritämme pitää tahdin sopivana, vaikka kaikki lahoisikin ympäriltä.

   Poista
 3. Tässä kohdassa olisi voinut sanoa että nyt kun tulisi yllätysvieraita eli lähipiiriä käymään ;) Johonkin toisessa blogissasi olevaan tavaramäärään vitsailin kommentin muodossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä kuitenkin voi aina sanoa, että ei nämä meidän tekemiä ole. Vaikka ei enää niin pitkään, kun pian jo tänne muutetaan.

   Poista
  2. Totta. Ja täysin ymmärrettävää aina rempan keskellä että sitä tavaraa silloin kerääntyy yhteen paikkaan. Ja vanhoissa taloissa on aina ollut se edellisten asukkaiden historia.

   Poista
  3. Sitähän mä kauhistelen, kun kaiken jo olemassa olevan tavaran lisäksi pitää saada mahtumaan Koivurinteen tavarat tänne. Onneksi sillä ei ole kiire, ja ehkä ehdimme myymään jo osan ennen.

   Poista