Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 1. marraskuuta 2014

Talon yläkertaa

Yläkertaa on hieman hankala kuvata, koska siellä on niin valtavan paljon tavaraa. Parasta siellä ovat kuitenkin kaksi kamaria. Noita kääröjä emme ole vielä avanneet, mutta uskoakseni niissä ei ole talon entisiä asukkaita. Tämän kamarin pönttöuuni ei ole käytössä, koska piippu ei mene katon yli. Syy ei ole vielä tiedossa.


Tavaraa on yläkerrassakin paljon. Hyvä puoli on se, että kissat eivät ole päässeet tänne. On mahtavaa tulla yläkerran puolelle raikkaaseen ilmaan.


Aulasta nyt ei pysty ottamaan kuvia, koska se on täynnä tavaraa. Kuvanottohetkellä ei ollut vielä sähköjäkään, joten valaistuskin on huono.


Sivukomerot lähtevät molemmin puolin kattolyhtyä. Nekin ovat täynnä tavaraa. Tai ainakin tämä, jonne juuri ja juuri sai kurkistettua. Toisen edessä on niin paljon tavaraa, ettei sitä saanut avattua.


Aulasta lähtee käytävä myös ranskalaiselle parvekkeelle. Komeroita on kaksi, tai toisen komeron takana on vielä lisäkomero, täynnä tavaraa, tietysti.


Toinenkin kamari on sininen. 


Jokin aika taitaa mennä siivoamisessa täälläkin. Onneksi yläkerta on muuten hyvässä kunnossa, eikä varsinaista remontin tarvetta näytä olevan.


Yksi mysteeri on yläpohja. Sinne ei vielä ole löytynyt kulkureittiä. Keittiön päädyssä on kyllä ikkuna, mutta siitä ei pääse kulkemaan. Jossain piilossa siis on luukku, josta mennään siihen tilaan. Katolla sitä luukkua ei ole. Kumpaa sitten olisi helpompi purkaa, aulan kattoa vai peltikattoa? Vai särkeä ikkuna päädyssä? Toivottavasti jostain vielä joku luukku löytyy sinne.

10 kommenttia:

 1. Näyttää olevan pönttöuunikamari ihan valmis huone. Ei mun mielestäni tarvii (=saa) tehä muuta, kun muurata piippu pihalle asti!

  Eiköhän se päätyikkuna irtoa ehjänä viimeistään sitten, kun irrottaa vuorilaudat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, pitää kai vähän järjestellä tavaroita kuitenkin. ;-)
   Jossain vaiheessa varmaan pitää käydä kurkistelemassa ikkunasta, miltä tuolla ylävintillä oikein näyttää.

   Poista
  2. Noo, jos nyt järjestellä saapi! ;)

   Poista
  3. Ei siellä kyllä mitään muuta sitten tehdäkään aikoihin.

   Poista
 2. Kamarit on komeita ja nuo lattiatkin. Kauniita huonekaluja huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerta oli positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan. Noilla huonekaluilla saakin koko talon kalustettua, kunhan vähän miettii, mikä minkäkin kanssa sopii yhteen. Pöytiä kyllä näyttäisi olevan yli tarpeen.

   Poista
 3. Eksyin tänne sattumalta. Ja kiva, että eksyinkin;) Valtavan kaunis talo teillä on ja siitä tulee sitä edelleen! Ja mitkä huonekaluaarteet talon mukana olette saaneetkin. Rohkeita olette ja realistisia. Kaiken p.kan saa kyllä pois, pesemällä tai muuten. Se on jo taito sinänsä nähdä sen kaiken taakse ja ne mahdollisuudet;)
  Blogi onkin mainio 'päiväkirja', josta voitte vaan ylpeänä myöhemmin ihailla, mitä kaikkea olette tehneet!
  Jään mielenkiinnolla seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Hyvä Mieli! Kiitos rohkaisevista sanoista! On tosiaan helpompi ajatella tällä hetkellä, että tärkein työ on sen kaiken pkan poistaminen. Kaikkea ei tarvitse saada heti valmiiksi. Kyllä minä jo näen silmissäni uudet pinnat, järjestyksessä olevat kunnostetut huonekalut ja levollisen historiaa huokuvan tunnelman leijailevan talossa. Mutta siihen on vielä vähän aikaa...

   Poista
 4. Jospa reitti vintille löytyisi noista sivukomeroista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tutkia nuo sivukomerotkin siltä varalta. Luulisi sinne jostain sentään pääsevän.

   Poista