Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 6. marraskuuta 2014

Ulkorakennuksia

SUULI

Suulista ei ollutkaan kovin hyviä kuvia. Näistä voisi luulla, että rakennus on kohtuullisen hyväkuntoinen. Tai, onhan se, sieltä täältä. Kuvassa ei näy kunnolla, että tuo vasen puoli on romahtanut oviaukon kohdalta. Suulin oikealla puolella pusikon takana on aitta piilossa. Se pitää kaivaa joku kerta näkyville.


Suulin toisella puolella on hyvin ilmavaa ja helposti tuulettuvaa tilaa. Tuo vasemmalla oleva siipi on parhaimmassa kunnossa ja sen voisi vielä pitääkin olemassa. Oikea puoli on kyllä niin pahasti jo hajonnut, että lienee aiheellista purkaa kokonaan.


Suulin vieressä on tällainen katos, joka minun päässäni soi vaunukatoksena. En kyllä tiedä sen alkuperäistä käyttötarkoitusta. Mutta tämä on ihan käyttökelpoinen katos.


NAVETTA

Navetta on kohtuullisen iso ja tilava. Tosin se on hivenen kiharalla. Tämä puoli on sen parempi puoli, eikä tässä kuvassa näytä liian isolta projektilta kunnostaa.


Oikea pääty on jonkin verran vajonnut. Päätyseinä on kallellaan, kun lanta tunkee sitä ulospäin alareunasta.


Ylisille menee vielä hyvä väylä.Takapuolella on lisärakennus, jonka liittymäkohta on pahasti lahonnut. Katto on siltä kohtaa eniten rikki.


Tästä kohtaa näkee hyvin, miten paljon katossa olisi korjaamista. Nyt vain mietityttää, mitä tuon kanssa voisi tehdä. Yksi kattofirmaedustaja kävi katsomassa ja lupasi vähän alle sadallatonnilla tehdä uuden peltikaton. Jostain syystä emme innostuneet.


Tulipalo on tuhonnut yhden nurkan navetan yläosasta. Siitäkin katto notkottaa.


TRAKTORIVAJA

Traktorivaja tai autotalli ei ole aivan mätä. Katto tässäkin kaipaa kiireellistä huoltamista.


Tottahan tilalla pitää olla traktori. Tämä on vielä kokeilematta, toimiiko, mutta traktorit ovat yleensä aika hyviä toimimaan pitkänkin seisonnan jälkeen. Toiveissa on siis pärtsäillä tällä tulevaisuudessa kylätiellä.


TRENKITUVAN SUULI

Trenkituvan vieressä on myös ulkorakennus, jossa on ollut viljan kuivuri. Tämäkin rakennus on laineilla.


Takaa näkee tuon laineilun. Katto on kuitenkin toistaiseksi ehjä tai ainakin lähes ehjä.


PUUVAJA JA HUUSSI

Tämä oli viimeinen rakennus, jonka löysimme puiden seasta. Rakennuksessa on puuvaja ja huussi. Välissä on vain seinä, muttei ovea. Rakennus on hyvässä kunnossa muihin verrattuna. Tämähän meillä toimii mukavuuslaitoksena toistaiseksi. 


Jos on asuinrakennuksissa hieman fiksailtavaa, on sitä myös ulkorakennuksissa. Työ täällä ei siis ihan heti lopu.

6 kommenttia:

 1. Olisihan tuommoinen navetta mukava olemassa. Katto pitäisi saada kuntoon, niin kauan kuin vielä on. Ottaisikohan joku ammattikoulu urakan? Saisivat tulevat peltihenkilöt työkokemusta, eikä maksaisi niin paljon kuin kattofirmoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kysellä ammattikouluilta, olisiko heillä mahdollisuutta tulla tekemään kattoa. Jos me sitä alamme korjaamaan kahdestaan, saamme kyllä korjailla aika kauan.

   Poista
 2. Onhan noissakin korjailtavaa, mutta kaikki aikanaan. Onkohan joku savimaa joka vääntää noita perustuksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin maa on kovin kivinen. Saattaa routa pukkia kiviä pintaan vähän eri kohdissa, jolloin perustuksetkin liikkuvat. En vielä tiedä, miten savista maa on.

   Poista
 3. Navetan katosta. Meillä on vanha navetta myös, katossa oli metrin reikiä, täysin sortunut vanha tiilikatto. Paikallisesta rautiasta Weckman kattopeltiä 6,5 euroa neliö, 2x4 ja 2x5 lankkua notkolla olevien kattotuolien oikaisuun, ruodelaudat. Ei maksanut edes 4000e ja oli helppo tehdä itse. Nyt kelpaa kanojen ym.
  Aion tehdä tallin seinätkin pellistä, koska se on halvempaa kun puuverhous.
  Jos aiotte teettää työt ulkopuolisilla ja opiskelijoilla, niini kalliiksi tulee maalla asuminen. Itse vaan opettelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan tulokseen tultiin mekin. Ei kannata tuollaisia teettää, vaan tehdä vaikka pikkuhiljaa itsekseen.

   Poista