Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sisäkellari

Talon sisäkellaria emme ensimmäisellä katselukerralla löytäneet, koska ovi sinne oli siitä muoviroinakomerosta. Mutta toisella kerralla jo löysimme tämänkin. Portaat ovat aika kapeat, mutta pieni ikkuna tuo mukavasti niihin päivänvaloa (päiväaikaan). Portaikko on hyvässä kunnossa, mutta kellarin puoli kaipaa kyllä remonttia. Kuvasta jo näkee, että kellarin katto on se varsinainen ongelma. 

Kellari sijaitsee päätykuistin alla. Päätykuistin lattiassa on myös nähtävissä lahoa aivan ulko-oven edessä, joten siksi ei yllätä yhtään, että kellarin katto on huonossa kunnossa. Saattaa olla, että eristeet ovat kastuneet pikkuhiljaa, kun se lasiverannan seinä on hajonnut. Nyt eristeet ovat ulkona aivan näkyvissä puuttuvan seinän kohdalta.


Vesi tulee kaivosta pumpulla kellariin, josta lähtevät putket eteenpäin. 


Arvioni on, ettei kaivo voi olla kovin kaukana. Trenkituvan lähellä on yksi kaivo ja pakarituvan vieressä on toinen. Epäilen siis, että epämääräinen kiven näköinen tötterö talon kulmalla on oikeasti kaivo, joka on ulkopuolelta muurattu kiinni.


Kellarissa on luukku aivan katonrajassa.


Joku pieni ihminen tuosta varmaan mahtuisi katselemaan perustuksia, mutta Isäntä pelkää jäävänsä harteistaan kiinni ja minä taas hmm, hieman alempaa. Taskulampulla katsottuna alapohja on siisti ja hyvin tuulettuva. Kissanluukut ovat olleet auki, eikä kosteutta ole päässyt kertymään. Toistaiseksi ei luukkuja ole edes suljettu, koska ilma on ollut vielä niin leutoa.


Tästä kellarista saa siis tuon katon korjaamalla vielä aivan loistavan kylmäsäilytyspaikan. Kuulostaa aivan siltä, kuin työ olisi aivan tuosta vaan tehty, mutta kai tähänkin työhön oma aikansa (ja rahansa) menee.

6 kommenttia:

 1. On teillä tutkimusmatkailua ja löytöjä talossa;) Hienon kellarin siitä saatte, ajan kanssa. Ja hieno homma, että alapohja on kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan löytöjä tiedossa koko loppuiäksi. On aina sellaista seikkailun tuntua, kun löytää uuden tilan talossa.

   Poista
 2. Hyvä kellari on kullan arvoinen! Onpa teillä seikkailu, ja sen lopuksi jää käteen hieno talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kellarin löytyminen oli kyllä hieno juttu. Nyt ei olla pelkästään jääkaapin varassa. Niin, tai siis sitten, kun kellarin katto on kunnostettu.

   Poista
 3. Olette varmaan jo löytäneet talon kaivon, mutta lapsuuden muistikuvissa se oli siinä palaneen navettakeittiön ja navetan vieressä olevan kasvihuoneen välissä. Se oli monta metriä leveä kaivo ja kerran tilan lehmä putosi sinne. Tällaisia siis jäänyt lapsen mieleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan ollut hurja juttu, kun lehmä ollut kaivossa. Kai se jollain sieltä vielä poiskin saatiin. Kuulimme eilen, että kaivo on lähdekaivo, joten ilmeisesti sen vesi on erittäin hyvää, kunhan kaivon puhdistaa.

   Poista