Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Tammi

Pihaympyrään on tullut uusi tulokas. Kivien takana kasvaa nyt tammi. Se on vielä pieni ja vaivainen, mutta muutaman sadan vuoden päästä se on jo oikein suuri ja täyttää koko pihan. Muutaman vuoden päästä se alkaa jo näyttää puulta, joten mekin pääsemme nauttimaan sen kauneudesta.


Pihaympyrä on muuttunut kauttaaltaan vihreäksi, vaikka ei se ihan tarkoitus ollut. Tuo se nyt kuitenkin ihan kivaa väriä ympäristöön, vaikka voi se tuosta vähän muuttua vielä tänä kesänä. Ainakin se käytävä pitäisi tehdä valmiiksi, kun kerran reunakivetkin siellä ovat.


Tammi on niin pieni, ettei isoissa kuvissa sitä juurikaan näy, mutta kyllä se tuolla on.


Lehmukset lähtivät kasvamaan hyvin. Odottelen jo kovasti kukkia, sillä niissä on todella hyvä tuoksu. Ehkä vielä tänä vuonna en raaski kerätä niitä teeaineeksi, mutta ainakin käyn niitä nuuskuttelemassa, jos kukkia ilmestyy.


Tulevalla viikolla aion istuttaa vähän vuorenkilpiä ympyrän etupuolelle. Samalla odottelen kovasti sitä lääkärin soittoa. Tiistaina tulee jo kolme viikkoa leikkauksesta, eikä mitään jatkotietoa ole vieläkään tullut.

6 kommenttia:

 1. Sehän on jo nyt hyvän kokoinen tammi! Isompi kuin minun, jonka löysin pienenä siementaimena ja sen tieltä kaadettiin kuusi pari vuotta sitten. Nyt se on jo lähes metrin ;-)
  Ympyrä näyttää todella kivalta.
  Toivon sinulle mahdollisimman hyviä uutisia lääkäriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä jo ihan pikkupuun kokoinen. Tämä on veljeni siemenestä kasvattama taimi, joka oli vähän liian lähellä muita jo isompia taimia, joten oli selkeästi siirtotaimi. Puiden kasvamista on hauska seurata, vaikka ihan viikottain ei muutoksia näekään.

   Poista
 2. Ihan jo puun näköinen tuo tammi on. Tammi on niin arvokas, että ihan varmasti jotkut sadan vuoden päästä ovat kiitollisia teille sen istuttamisesta! Itsekin meidän vanhaa tammea katsellessa ajattelen, että miten viisaita jotkut ovat olleet istuttaessaan sen portinpieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurustossa isompien talojen pihoissa on vanhat tammet, joten ehdottomasti meilläkin pitää silloin olla yksi kasvamassa.

   Poista
 3. Tammi kasvaa aluksi nopeasti, teillä on muutaman vuoden päästä jo ihan selvä puu pienen taimen sijalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun istutimme sellaisen risun näköisen tammen Suomi 100 v. puuksi aittapihalle, vähän hymyilytti ja epäilytti, mutta nyt sielläkin kasvaa jo ihan oikea puu, eikä mikään risu. Tämä taimi oli paljon paremman näköinen jo heti alkujaan, joten varmasti kasvaa komeaksi nopeasti.

   Poista