Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 15. kesäkuuta 2024

Kiitoslahja

Ehdin jo miettiä kaikkia mahdollisia syöpähoitoja tuloksia odotellessani. Tietysti yksi huolenaihe oli, että saisin sytostaatteja, joilla hiukseni lähtisivät. Hiukset toki kasvavat takaisin, eikä se ollut se suurin murheeni. Halusin nimittäin lahjoittaa tarpeeksi ajoissa hiukseni syöpää sairastavien lasten peruukkien valmistamiseen. Vielä en tiedä, tuleeko joskus sellainen hoito eteen, mutta päätin olla ajoissa valmiina ja lahjoittaa nyt, kun se on mahdollista. Olen jo kaksi kertaa lähettänyt sinne 35 cm pätkän hiuksiani, mutta kyllä vieläkin oli hiuksia ihan tarpeeksi jäljellä. Nyt lähti 40 cm, enkä todellakaan ole vielä kovin lyhyttukkainen. Yhteensä näistä pätkistä tulee siis 110 cm.


Hiukset lähetetään The Little Princess Trustille Britanniaan. Palkinnoksi saa kunniakirjan sähköpostiin. 

Jos sinua kiinnostaa lahjoittaa hiuksiasi, tässä on tuon paikan nettisivu:

Ja nyt katselen maailmaa minulle lyhyessä tukassa, joka on vielä ihan tarpeeksi pitkä nutturallekin.


Kun aikoinaan vuonna 2020 lahjoitin sen ensimmäisen pätkän, hiukseni olivatkin todella pitkät. Ne olivat niin pitkät, että tunsin olevani sirkusfriikki. Kukaan ei oikeastaan huomannut minua, vaan hiukseni. Nyt tuntui siltä, että kaikki olivat huolissaan vain siitä, että menettäisin hiukseni. Enää sitä ei tarvitse hetkeen ajatella, sillä nämä ovat jo aivan tavalliset, eivätkä herätä liikaa huomiota. Tosin jo vuoden päästä nämä ovat jo pitkät.


Kiitollisena siis omasta hyvästä onnestani syövän suhteen lahjoitin hiukseni lapsille, jotka tarvitsevat niitä enemmän. Satakuntlaisittain kiitoksen lukee naapurimme Ulla.

8 kommenttia:

 1. Ilolla luen näitä uutisia taudistasi, joka on noinkin helpottava, vaikka sana syöpä ei toki koskaan helppo ole. Olkoon tautisi mahdollisimman kiltti ja pysyköön kiltisti poissa!
  Upea teko lahjoittaa hiuksia. Sinulla on edelleen pitkät, paksut hiukset, upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä diagnoosi herättänyt paljon ristiriitaisia ajatuksia ja tunteita, mutta olen uskonut lääkäriä. Näin kesällä lyhyemmät hiukset tuntuvat oikein hyviltä.

   Poista
 2. Voi, kumpa osaisin kirjoittaa ajatukseni.
  Hiuksesi ovat aina olleet hienot, kaunistuksesi, kateuden aiheuttaja monelle ja paljon muuta.
  Toivon, että paranet syövästä ja saat vielä nauttia kauniista, vahvoista ja hyvin kasvavista hiuksista vuosia.
  Paranemista ja hyvää elämää teille molemmille toivomme mie ja armastukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä en koskaan kokonaan parane, mutta en myöskään kuole tähän tautiin. Harmi, kun kukaan ei kuitenkaan ole kadehtinut pitkiä ja vahvoja säärikarvoja, jotka kuuluvat samaan pakettiin vahvojen hiusten kanssa! :D

   Poista
 3. Upea teko. Tsemppiä taisteluun syövän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi viikolla selviää, miten tätä hoidetaan.

   Poista
 4. Minäkin olen lahjoittanut hiuksia useampaan kertaan. Tulee aina jotenkin hyvä mieli. Viimeksi lähetin MyClipsille, kun halusin tukea kotimaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun kirjoitit tuon suomalaisen firman nimen! Sitä en millään muistanut. Ehkä ensi kerralla lahjoitan sinne.

   Poista