Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 14. joulukuuta 2023

Vessan vanhoja pintakerroksia

Minulle tuli kiire dokumentoida vessan menneitä aikakausia, sillä Isäntä oli melkoisen nopea käänteissään ainakin tässä asiassa. Pintakerrokset olivat jo poistettu ja menossa polttoon. Jäljellä olevista palasista sain muodostettua aika tarkan kuvan, millaista vessalla on ollut. Vessan pinnassa oli muutama kerros neutraalia vaaleaa tapettia, joiden alla näkyi tapetti jostain 1980-luvun paikkeilta ruskeine pikkukukkakuvioineen. 


Alin tapetti oli varmaan 1950-luvun vaalean sinisävyistä tapettia, jossa oli viivojen muodostamaa ruudukkoa. Olipa mielestäni todella kaunista!


Sinisävyisen tapetin alla oli tietysti pinkopahvi, jonka alta löytyi makuukamarin seinää vasten hirttä ja ulkoseinää vasten laudoitus. Kuvasta näkee, että tuossa vasemmalla on selvä kosteusvaurio.


Laudoituksen alta löytyi vielä ilmansulkupahvi, joka oli paikka paikoin varsin laikukas. Osa oli ihan mustaa.

Sitten onkin aika kaivautua syvemmälle vessan rakenteisiin.

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti sieltä tulee vain mieluisia yllätyksiä vastaan!
  Vanhoja tapettikerroksia on tosiaan kiinnostavaa tutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo ole jo nähty, toivotaan ainakin. Olisi pitänyt ottaa tuosta sinisävyisestä tapetista talteen pieni kappale, mutta Isäntä oli nopeampi.

   Poista
 2. Vanhojen tapettien esiin kaiveleminen on mielenkiintoista. Minäkin olen saanut tehdä sitä, mutta en ole pystynyt jäljittämään vanhan tapetin alkuperää tai aikakautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikista tapeteista olekaan helppoa tietää, mistä on peräisin. Tiettyjä tyylijuttuja on helpompi ajallistaa, kuten juuri tuo sinisävyinen.

   Poista
 3. Thanks very nice blog!

  VastaaPoista