Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 16. joulukuuta 2023

Lisää vessan purkua

Vessaa oli taas aika purkaa pintakerroksien takaa. Vauriokohta jo näytti vähän erikoiselta, sillä siinä ei näkynyt ollenkaan hirsiä. Kun laudoitusta oli purettu alaosasta, varmistui, ettei ulkoseinä ollut hirttä, vaan purueristeinen lautaseinä. Niinpä se tullaan korjaamaan samalla rakenteella, mutta selluvillalla.


Puru oli pääosin ihan siistiä, joten se säkitettiin kanojen pehkuksi. Ulkolaudoituskaan ei näytä aivan priimalta. Meillä on vielä miettimisaikaa, mitä teemme sen kanssa nyt. Talvella ei tietenkään tunnu mielekkäältä avata koko seinää, mutta muuten remontti pitää tehdä niin, että ulkolaudoituksen saa vaihdettua helposti myöhemmin.


Seuraavaksi olikin aika katsoa, mitä lattiasta löytyisi. Varsin mustaa eristettä sieltä löytyi runsaasti. Paljon oli jo tiedossa, sillä aikoinaan sähkökaapelit nostettiin talon sisään vessan avoimen lattian kautta eteisen seinälle.


Vanhat viemäröinnit pitää irrotella pois, jotta pääsee korjaamaan lattian. Uudet viemärit vedetään suoraan alas ryömintätilaan ja sieltä nyt kaivettuihin linjoihin. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme jo nyt laittamaan tänne vesivessan, vaikka kovasti kirpaiseekin kakkojen huuhtelu puhtaalla kaivovedellä. Jää meille kuitenkin huussi käyttöön, mutta on se vähän ankea käyttää talvipakkasilla ja pimeällä. 


Kokemukset uusista wc-istuimista ovat negatiivisia, sillä nykyiset lasitteet eivät puhdistu yhtä hyvin kuin entiset lyijylasitteet. Päädyimme siis hankkimaan vanhan Arabian pytyn. Niissä ei ole kummallisia viritelmiä, vaan helposti huollettavia ja vaihdettavia osia, joten sellainen tullaan näkemään täällä. Vessa tulee varmaan näyttämään siltä, ettei siellä ole tehty remonttia vuosikymmeniin, mutta sehän on vain positiivinen asia vanhassa talossa. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Paitsi että samaa mieltä kakan huuhtelusta juomavedellä, mutta näitä valintoja joutuu tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tämä valinta on kuitenkin ihan kohtuullisen hyvä tällä hetkellä.

      Poista