Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Kylvöpuuhia

Viime viikolla saimme levitettyä kanalan pehkun perunamaalle ja kylvettyä perunat. Siemenperunaa olikin niin paljon, ettei tuohon palstaan juuri muuta mahtunutkaan. Kylvin vasemmalle puolelle jääneeseen alueeseen hamppua, sillä se pitää tuon reunan kurissa rikkaruohoilta. Koska käytimme pehkua pinnassa, on aivan varmaa, että tuossa tulee olemaan vielä aikamoinen kitkentä, kun kaikki jäljelle jääneet kauranjyvät alkavat itää. 


Laatikoihin onkin kylvetty perinteistä lanttua, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, sipulia, valkosipulia, salaatteja, yrttejä, mangoldia, lehtikaalia, maltsaa, avomaankurkkua, kurpitsoja ja pinaattia. Valmiina on jo mäkimeiramia, ruohosipulia, lipstikkaa, iisoppia, mansikkaa ja maa-artisokkaa. 


Isäntä sai valmiiksi kasvatuslaatikot tomaateille, joten nekin pääsivät vihdoin parempaan maahan kasvamaan pihatuvan ikkunalle.

Ruohonleikkurit pääsevät joka päivä hoitamaan tehtäviään, mutta eivät nekään kaikkeen pysty. Jatkuvasti on ruoho liian pitkää.

2 kommenttia:

 1. Ihanat ruohohleikkurit teillä :-)
  Näyttää hyvältä, kaikki nuo viljelykset! Nyt vain hyvää kasvua ja sopivasti sateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat oikein hyvät leikkurit, vaikka leikkaavat välillä vähän kukkiakin. Sateita ei oikein olekaan ollut tänä kesänä kuin harvakseltaan. En ole muistanut kastellakaan kuin yhden kerran. :)

   Poista