Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Roskapostaus

Eilen tuli tutunnäköinen kontti tilan nurkalle. Näyttäähän tuo suurelta ja tilavalta onneksi.


Pihapäiväpuuhana aloimme täyttää sitä viime viikolla kasatulla roskakasalla. Vieläkin näytti aika tilavalta, kun työ oli vielä alussaan.


Reilun parin tunnin puurtamisen jälkeen tilaa olikin käytetty jo aika hyvin. Se kertoo niin valtavan hyvin, miten paljon täällä tätä muovi-styroxi-roskaa on.


Onhan ympäristökin jo paljon paremman näköinen. Se iso kasa on tiessään, eikä maastakaan törrötä enää niin paljon. Osa oli niin piukassa kiinni, ettemme saaneet vetämällä irti. Näistä varmaan pitää leikata se osa, joka irtoaa ja tyynesti jättää maahan, kunnes joku joskus alkaa kaivelemaan tätä aluetta ja saa paremmin näitä poistettua. Onneksi kyse on enää yksittäisistä muovinpätkistä, eikä koko aluetta kattavasta muovipeitosta.


Tien vierellä oleva kasa oli myös vaikea, sillä siinä oli sekaisin muoviroskaa ja maata, jolloin muovi oli osittain piukassa maavallien alla. Täytyy tätäkin jollain koneella päästä pöyhimään, että muovit irtoavat. Todella paljon sitä tuostakin saatiin irti.


Tässäkin oli yksi suuri kasa, josta aloitimme viikko sitten. Yksi peräkärryllinen lähti jo ennen konttia.  Viikon päästä on vuorossa nuo vanhat kasvihuonemuovit, jotka kiertävät ympäri. Sisäpuolella on vielä jonkin verran styrox-laatikoitakin.


Trenkituvan takana oleva alue tyhjennettiin styrox-laatikoista ja muoveista tehdyistä lavareunuksista. Suodatinkankaan irrottamiseen pitää ottaa ensin kasvien siirto. Tälle alueelle tulee varmaan vielä maan tasoitus ja lopuksi nurmikkoa.


Tuo peltonaapuri oli taas käynyt kippaamassa kuorman kiviä monttualueelle, mutta vielä ei näy lupaamaansa maan tasoitusta. Sen jälkeen täällä alkaa näyttää jo ihan siistiltä.


Viikko sitten olin aika kauhuissani tästä työmaasta, mutta nyt on mieli jo parempi. Niin paljon saimme aikaiseksi reilussa parissa tunnissa. Ensi viikolla vielä poistamme tuosta kasvihuoneen raadosta roskat, jolloin alue alkaa näyttää ihan toiselta. Mikromuovia jää paljonkin maahan, mutta sen poistamiseksi meillä ei ole toistaiseksi keinoja. 

6 kommenttia:

 1. Eipä tosiaankaan ihme, että olet ollut kauhuissasi tuollaisesta työmäärästä. Ihan käsittämätöntä, että edellinen isäntäväki on toiminut kaiken roskan kanssa tuolla tavalla ja että sisätilatkin ovat olleet täynnä kaikenlaista tavaraa. Vähitellen te kyllä saatte pihapiirin näyttämään siistiltä ja kauniilta. Touhukasta kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu kyllä kohtuuttomalta, että vieläkin kahdeksan vuoden asumisen jälkeen tilanne on näin kesken, vaikka mielestäni teemmekin jotain. Onhan tämä aika epätoivoinen kunnostusurakka, mutta kai se vähitellen alkaa helpottaa. :)

   Poista
 2. Voi hyvin kuvitella miten iloiseksi tekeekään tuollaisen jätemäärän saaminen pois tontilta. Määrätietoinen ja periksiantamaton työnne on tuottanut hienon tuloksen, josta on syytä olla todella ylpeä.
  Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvillä mielin tuli katsottua tuota järjetöntä jätemäärää, kun se oli kontin sisällä. Tuli heti toiveikkaampi olo, että joskus vielä paikat ovat kunnossa ja ylläpidon varassa. Kaiken lisäksi saamme nyt nauttia näistä ihanista aurinkoisista lämpimistä päivistä. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Olen seurannut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti sieltä ihan alusta asti ja täytyy lähettää tsemppiterveiset - ihan hurjasti olette saaneet aikaan, vaikka hurja on toki ollut työmaakin! Hienoja remontteja ja varsinkin tätä tärkeää ympäristötyötä olette tehneet, ja ainakin olette poistaneet ihan hirmuisen määrän muovia, joka olisi aikanaan hajonnut siksi mikromuoviksi maassa. Se on tosi tärkeää ja arvokasta, hyvin voitte taputella itseänne olalle siis! Toivotan sitkeyttä ja jaksamista edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä tarvitaan näihin epämukaviin yllätyksiin, joiden toivoisimme jo loppuvan. Onhan tämä hidasta, mutta varmaa etenemistä. :)

   Poista