Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Polttopuuta talveksi

Kylvöjen jälkeen alkoikin talven lämmityksen valmisteleminen eli polttopuusavotta. Olemme huomanneet erittäin käteväksi tavaksi säilöä puut suoraan laatikoihin, jolloin ne on siistimpi ja nopeampi siirtää sisätiloihin tulisijojen lähettyville. Kuivuri taas on hyvä paikka säilöä laatikoita, sillä siellä on paljon tilaa käytössä. Syksyn tullen pitäisi olla tämä tila aivan täynnä laatikoita, myös puuvajan pitäisi olla aivan täynnä. Silloin poltettavaa on tarpeeksi, eikä tarvitse käyttää sähköpattereita.


Polttopuuta teemme tänäkin vuonna jätepuusta, jota kertyy valtavat määrät kuivurin nurkalle. Välillä kasa pienenee, mutta hetken päästä on taas valtava vuori pilkottavaa. Mutta meneehän tuokin kasa aika pieneen tilaan pilkottuna ja säilöttynä laatikoihin. Työtä riittää koko kesäksi, se on varmaa.


Mutta nyt alkaakin olla aika tehdä kerppuja talveksi lampaiden eväiksi. Viime vuonna kerppumäärä jäi vähän pieneksi, mutta tänä vuonna teemme niin paljon, että riittää joka päiväksi. Tulikohan luvattua liikoja? :D

Ja sitten onkin jo heinäaika...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti