Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 3. helmikuuta 2022

Talviremonttia kirjastossa

Näyttää tulleen jo perinteeksi, että sydäntalvella saamme polkaistua jonkin pienen remontin sisätiloissa. Viime vuonna aloitimme kirjaston seinästä, joka oli vielä hirrellä purkujen jäljiltä. Silloin seinä levytettiin huokolevyllä. Jostain syystä remontti katkesi siihen. Nyt oli ainakin selvää, että pitäisi jatkaa juuri siitä, mihin viime vuonna jäätiin.

Huokolevyt oli jo esiliisteröity, joten nyt sai laittaa tasoitetapetin (makulatuurin) suoraan sen päälle itsekeitetyn liisterin kera. Muurinurkkaus aiheutti mietintää, sillä muuri oli osittain halkeillut nurkan puoleisesta reunasta.


Tasoitetapetin jälkeen oli vuorossa sama tapetti kuin muussakin huoneessa. Vain kirjahyllyseinä on maalattu itsesävytetyllä munatemperalla.


Kattolistat ovat olleet paikoillaan koko remontin ajan, sillä niiden irrottaminen olisi ollut aivan mahdotonta ehjinä. Niinpä yläosan sovittamiseen piti käyttää vähän enemmän aikaa ja tarkkuutta.


Ennen tapetoinnin viemistä nurkkaan, piti korjata muuriseinä. Nyt sekin näyttää siistiltä, vaikka ei täysin tasaiselta. Kun seinä on kokonaan kuivunut, sekoitan siihen maalin maalausta varten.


Muurin alaosassa on umpeen laitettu Porin Matin hormiaukko. Meillä on tarkoitus avata se ja asentaa tähän uudelleen tulisija, jonka ostimme muutama vuosi sitten. Tuo hormiaukko menee makuukamarin kakluunin poskikanavaan. Rakenne on mielenkiintoinen, sillä varsinainen hormisto lähtee vasta kakluunin päältä. Yläkerrassakin hormisto kulkee pönttöuunin sisällä.


Tapetointi on nyt valmiina. Seuraavaksi on vuorossa oviaukon sisäpielet, muurin maalaus ja listojen laittaminen. Ehkä vihdoin saamme jonkun huoneen valmiiksi asti. Lattialistat sentään ovat jo kahdella seinällä paikoillaan.


6 kommenttia:

 1. Pelkässä seinän tapetoinnissa on hirveästi hommaa listoineen ja kaikkine muine korjauksineen, joita se poikii. Kirjastonne on jo nyt niin nätti ja kaunistuu vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin tapetointi menee ihan muutamassa tunnissa, ainakaan vanhassa talossa. Jos edes yhdenkin nurkan saa valmiiksi, on jo ihan voittajafiilis. :)

   Poista
 2. Hyvä tulee. Meilläkään ei ole pystynyt irroittamaan kaikkia kattolistoja, on sitten vain katsottu että tapetin reuna menee nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat listat ovat sen verran arvokkaita, ettei niitä kannatakaan suotta alkaa hajottaa. Tapetin kanssa tosin joutuu näpertämään enemmän. Teillä on vielä todella korkeat huoneet, joten enemmän tapetoimistakin.

   Poista