Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 22. tammikuuta 2021

Seinähirret piiloon

 Tänä vuonna on jo korkea aika tehdä keskeneräisiä projekteja valmiiksi. Aloitimme siis kaikkein pahiten kesken olevasta seinästä, joka on kirjastossa. Siellä vanha talon ulkoseinä harmaine hirsineen on ollut esillä jo useamman vuoden, mutta nyt päätimme piilottaa sen. Samalla piiloon menee myös osa vanhasta laajasta oviaukosta, jonka jo pienensimme aiemmin. Nyt pienennyksen jälketkin peittyvät lautojen alle.


Lautojen päälle laitoimme huokolevyn. Pieniä paikkailuja joutuu tekemään tännekin vanhojen reikien peittämiseksi.


Levytyksen jälkeen on pinta liisteröitävä itsetehdyllä vehnäjauholiisterillä ennen makulatuurien laittoa. Sen jälkeen tähän tulee vielä tapetti.


Muurinurkkaan on varmaan laitettava joku lista, sillä pientä irvistystä on havaittavissa. Muuri pitää vielä maalata. Harmi, ettei sitä vanhaa munatemperaa ole enää jäljellä, jolla maalasimme yhden seinän. Siinä olisi ollut juuri sopiva vihreä väri. Nyt joudun sekoittelemaan uuden värin tähän. Maalaan tämän kuitenkin pellavaöljymaalilla, joka on myös helppo tehdä itse. Kun seinät ja nurkka on valmiina, voimme asentaa tähän Porin Matin, joka on odottanut vuoroaan eteisessä jo jonkin aikaa.


Tämän jälkeen meillä on vielä salin muuri, joka pitää viimeistellä ja maalata. Sitten jäljellä on enää listoituksia kaikkiin kolmeen remontoituun huoneeseen. Sen jälkeen voisi jo miettiä tulevia sähköasennuksia, jotka tietysti teemme pinta-asennuksina vanhaan malliin.

2 kommenttia:

  1. Ulkoseinän levytys pitää myös kylmän loitolla. Ja Porinmatista saa lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levyt pitävät kylmän loitolla. Vähän näyttää taas viivästyvän tämä remontti, mutta ehkä jossain välissä on taas jotain kerrottavaa. :)

      Poista