Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 24. tammikuuta 2022

Uusi vuosi, uusi ovi

Alkutalvi oli niin kylmä, että vihdoin päätimme vaihtaa kuistin ulko-oven. Vanhassa oli se vika, että koira oli kalvanut siihen valtavan kolon, josta tuuli suoraan sisään. Ovi ei ollut alkuperäinen, vaan peräisin jostain 80-luvulta, joten emme nähneet siinä mitään säästettävää arvoa, jotta sitä olisi kannattanut yrittää paikkailla. Joka tapauksessa se olisi pitänyt purkaa osiinsa ennen korjausta. 

Niinpä päädyimme tilaamaan ihan uuden tiiviin oven. Onhan se valitettavasti uuden näköinen, mutta ainakin se on hyvin samantyylinen kuin kuistin toinen ovi. Tämäkin ovi on järsitty reunastaan, eikä tiivis, joten se on myös vaihtolistalla. Nyt se ei ole käytössä, sillä tuota terassiosaa ei ole vielä kunnostettu.


Nyt lämpö pysyy jo paremmin kuistillakin, vaikka siellä ei ole mitään lämmitystä. Eikä enää sada lunta sisään siitä kolosta.

6 kommenttia:

 1. Onhan se tärkeää, ettei tuule ja tuiskua sisään! Oli sitten lämmitetty tai ei.
  Uusi ovi on kaunis, enkä minäkään 80-luvun ovea menisi antiikkina korjaamaan :-D Vanha ovi on hivelevän kaunis ja myös tuo sen vieressä oleva upea naulakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukavaa, kun ei sisällä ole lumisateen jälkeen lumitöitä! Ikkunallinen ovi toi paljon valoa kuistille. Tuo vanha ovi kuuluu säilytettävien listalle, mutta voi olla, että sen paikka muuttuu. Naulakko on ihana, vaikka vähän turhan pitkä. :)

   Poista
 2. Tuo uusi ovihan on ihan samantyylinen kuin vanhakin. Hyvä kun löysitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan hienoa löytää noin samantyylinen puinen ovi. :)

   Poista
 3. Harvinaisen kaunis uudeksi oveksi! Ehdin jo katsoa ettei siinä mitään koloa ole, luulin siis vanhaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tarkat kriteerit uudelle ovelle ja ne täyttyivät tässä todella hyvin. Edellinen näyttikin joltain 80-luvun saunanovelta. :)

   Poista