Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 28. lokakuuta 2021

Kirjasto tällä hetkellä

Kirjasto oli kauheassa kaaoksessa. Joka puolella oli laatikoita, joissa oli kirjoja. Monet näistä kirjoista olivat juuri niitä, mitä mieluusti käyttäisin työssäni, mutta laatikoiden purkaminen keskelle lattiaa ei houkuttanut. Niinpä sanoin Isännälle, että nyt tähän tulee muutos. Ja muutos tuli. Kävimme Ikeassa ostoksilla ja palasimme kolmen koottavan Ivar-hyllykön kanssa. Meillähän on tekeillä kirjastoon hyllyt, jotka ovat jo olemassa, mutta niiden pintakäsittelyt on vielä tekemättä. Kun aloin miettiä, miten pitkään menee, kun jokaisen hyllyn ja kannakkeen petsaa molemmin puolin ja lakkaa muutaman kerran välihiontojen kanssa, tämä väliaikaishyllyratkaisu tuntui varsin oikealta. Tulevaisuudessa nämä hyllyt pääsevät Isännän verstaalle, mutta siihen saattaa mennä taas aikaa.

Kirjojen hyllyttämisen jälkeen
lukunurkka oli ensimmäinen valmis kohta.

Nyt väliaikaisratkaisu on melko hyvällä mallilla, vaikka kaikki kirjat eivät täällä vielä olekaan. Tulevat hyllyt ovat korkeammat ja niihin mahtuu enemmän tavaraa. 

Kattolamppuun ei tule vielä sähköjä,
joten tunnelma on varsin hämyinen
pimeinä syyspäivinä.

Työnurkkauksessakin on vähän turhan paljon tavaraa, mutta nyt sentään minulla on jo paikka jossa istua ja oikeasti käyttää kirjoja ja koneita.


Työpöydän koristeina minulla on kaikkea talosta löytynyttä tavaraa, vaikka haluan osan myöhemmin muualle koristamaan paikkoja, sillä pöytä käy välillä turhan ahtaaksi kaiken koristuksen kanssa. Minua kyllä kiinnostaisi tehdä tästä puhelimesta toimiva VoIP-menetelmällä. 


Mustetelineistä suurin on tämä sarvellinen iso laitos, joka vie paljon tilaa, mutta on hauska kaikkine övereine ornamentteineen.


Pöytäkello on uustuotantoa, mutta tikittää niin kodikkaasti, ettei haittaa. Ostimme sen vuonna 2007 Jerusalemista.


Kakkulat löytyivät talosta. Olisi hauska, jos näitä voisi joskus käyttää lukulaseina, vaikka eivät ne kovin helpolla nenällä pysy.


Vanha kirjevaaka löytyi yläkerrasta ja kirjeveitsi alakerrasta. Kirjeveitsi on kärsinyt kissanpissasta, mutta vihertävä patina on oikeastaan ihan kivan näköistä.


Mustetelineet ovat olleet ilmeisesti yleinen lahja opettajalle muinoin, sillä näitä on löytynyt vähän kaikkialta. toinen näistä taisi olla aitassa laatikossa, jossa oli myös piippuja.


Vanhoja toimistovimpaimia ovat myös veiviterotin, nitoja ja rei'itin. Terotin ei valitettavasti terota enää, enkä ole varma, saako sen teriä jotenkin teräviksi.


Nurkassa on vielä kirjakaappi, joka tulee myöhemmin olemaan salissa, mutta nyt se ei vielä mahdu sinne. Niinpä divaani on toistaiseksi vähän hassusti kirjakaapin edessä. Seinilläkään ei ole vielä mitään juuri tuosta kaapista johtuen.

Divaanin sisälle saa hyvin kaikki petivaatteet piiloon.

Salin ovelta näkymä peittää sopivasti työpöydän takana olevat tavarat. Ehkä tämäkin tila vielä jonain päivänä valmistuu, mutta olen jo ihan tyytyväinen, että huonetta voi käyttää niin kuin oli suunniteltu.

6 kommenttia:

 1. Pitääpä taas kerran sanoa, että kyllä sieltä teidän talosta löytyy vaikka mitä!! Nuo pöydällä olevat tavarathan ovat ihan museotavaraa. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on ihan loputon aarteiden tyyssija, vaikka kaikkea roskaakin mahtuu mukaan. :)

   Poista
 2. Ihanan kotoisa kirjasto! Jännittäviä löytöjä talossanne on, mahtavat nuo mustepullotelineet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo jo ihan kotoisa näinkin, vaikka vielä niin kesken. Lukunurkka on suosikkini. :)

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallinen huone. Mustetelineestä tulee mieleen Tylypahka :)

  VastaaPoista