Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Purkkilihaa painekeittimellä

Metsästyskausi alkoi. Nyt meillä on taas lähellä tuotettua erittäin luonnollista lihaa. Yleensä olemme pakastaneet omaan käyttöön tulevat lihat, mutta halusimme tehdä myös purkitettua lihaa. Purkitetun lihan etuna on se, että se on jo valmiiksi kypsää. Näin sitä on helppo käyttää, kun ruoanvalmistukseen ei tarvitse varata niin paljon aikaa. Pakastetun lihan käyttäminen vaatii aina parin päivän suunnittelun, kun se pitää sulattaa ennen käyttöä ja kypsentää sen jälkeen.


Ensimmäinen erä oli nyt kokeilussa. Lihat pilkottiin sopiviksi palasiksi ja laitettiin pienen suolamäärän kanssa lasipurkkeihin. Mitään muuta niihin ei tullut, sillä näin tehden niitä voi käyttää hyvin monipuolisesti lähes mihin ruokaan tahansa, jossa käytetään lihakuutioita.


Purkit laitettiin painekattilaan, mutta vettä tuli vain sen verran, että se osui ensimmäisen kerroksen purkkien liharajaan asti. Yläosa purkeista jäi pinnan yläpuolelle. Toinen kerros taas ei osunut veteen ollenkaan. Paineen kanssa keittoaika oli 90 minuuttia.

Hankimme keittimen Amerikasta asti.

Valmiissa purkeissa on nestettä, joka on irronnut lihoista. Tällä tavalla säilötyt lihat pysyvät hyvinä parikin vuotta. Epäilen kyllä vahvasti, että ne tulevat syödyiksi jo paljon ennen sitä.


Samalla kertaa keitimme valtaisan kattilallisen lihalientä, joka käy minkä tahansa ruoan nesteeksi tai mausteeksi. Tämäkin liemi menee painekeittimen kautta säilöön.

2 kommenttia:

  1. Whoa! This blog looks exactly like my old one!
    It's on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

    VastaaPoista