Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 23. elokuuta 2021

Paljon rikkaruohoja

Vaikka kasvihuoneessa suurinta osaa lattiaa peittävät matot, rikkaruohot pyrkivät silti valtaamaan kaiken mahdollisen tilan. Jopa maton läpi sinnikkäimmät ohdakkeet tunkevat itsensä. Silti tilanne on paljon parempi kuin täysin ilman mattoja. Saimme taas muutaman ystävän auttamaan rikkaruohotaisteluun hyvin tuloksin. 


Täytimme ensin kottikärryt, mutta niihin sopi vain ensimmäinen kasa. Siitä eteenpäin kokosimme uusia kasoja, kunnes koko kasvihuone oli käyty päästä päähän.


Kasvihuoneesta tuli heti siistimpi. Nyt on helpompi poimia boysenit, kun nokkoset ja ohdakkeet eivät pääse pistelemään poimiessa. Boysenia tuleekin tänä vuonna oikein mukavasti. Marjat kypsyvät erissä, ja poiminta-aika on viilentyneen sään vuoksi sopivan pitkä, ettei tule kiire säilönnälle. Käytämme marjoja nyt päivittäin aamupirtelössä, johon tulee marjojen lisäksi vain maitoja ja rahkaa (ja mahdollisesti jotain siemeniä, jos sattuu olemaan tarjolla).


Rypäleet ovat jo tummia, mutta vielä hetki on odotettava niiden muuttumista herkullisen makeiksi.

4 kommenttia:

 1. Kiva saada apuja kitkemisurakkaan. Kohta on hyvä määrä rypäleitä kypsänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon päästä varmaan alkaa mehustus. Nyt on ilo poimia satoa, kun ohdakkeet eivät pistele. :)

   Poista
 2. Harmi, että ostaessanne paikan kasvihuone oli varmaan päässyt pahasti rikkaruohottumaan. Ihana paikka se on kuitenkin boysenien yms. kasvatukseen!
  Hitsi, täälläkin juuri kirosin tänään, kun kasvillisuus pukkaa kasvimaalla maton läpi. Sitä on entistä hankalampaa vetää juurineen maasta, kun samalla tulee metritolkulla matonkudetta mukana :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone oli silloin molemmista päistä rikki, joten rikkaruohot olivat päässeet valtaamaan tilaa. Tosiaan, maton läpi kasvanut rikkaruoho on ihan liian työläs kiskottava. :D

   Poista