Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 30. maaliskuuta 2021

Vieläkin sitä valkoista

Keväällä lumien lähdettyä näkee sellaistakin, jota ei niinkään odota. Odotettuja ovat kukat nupuillaan, perhoset, tasainen maanpinta ja viherrys. Keväällä ei enää odota näkevänsä valkoista, ellei kyseessä ole lumikellojen kukinnot. Meillä valkoista näkyy liikaa, eikä nyt ole lumesta kyse. Tontillamme on yksi alue, jossa on valkoista turhan paljon. 


Kuivurin takaseinustan lisäksi aivan siinä lähellä on kolme kuoppaa, joissa tätä valkoista vielä esiintyy. Erityisesti kaukaisin kuoppa on täynnä valkoista. Kevään aikana on tarkoitus saada kaikki tuo häiritsevä valkoinen poistettua alueelta pysyvästi. On sitä täällä jo ihan riittämiin ollutkin.


Valkoista havainnoidessamme katselimme tätä kuoppien aluetta mietteliäänä. Kuopissa ei pysy vesi, joten ihan vesialtaiksi nuo eivät käy sellaisenaan. Keskikäytävän reunoilla kasvaa vadelmaa, jota on helppo poimia. Vadelmaa tosin kasvaa monessa muussakin paikassa, joten ne voisi siirtää muualle. Mitä tekisit tämän alueen kanssa? Olisiko ideoita?


6 kommenttia:

 1. Huh huh, teidän sinne muutto on ollut ympäristö teko. Teille pitäisi antaa mitali jo pelkästä roskan ja muovin poistosta. Melkoiset kuopat nuokin. Itselle ei tule mieleen muuta kuin että traktorilla yrittäisin tasoituttaa pahimmat montut, voisikohan tuonne rakentaa maakellaria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellarin tarvetta ei ole. Ehkä tosiaan kannattaisi vaan tasoittaa kuopat. Roskaa on kyllä ollut tajuttoman paljon täällä, eikä vieläkään näköjään loppua näy.

   Poista
 2. Teille pitäisi myöntää ympäristö palkinto kaiken roskan ja kuonan poistamisesta sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä muuta voi kuin siivota roskat pois täältä, jotta maata voi käyttää. :)

   Poista
 3. Ovat nuo tilan entiset omistajat ja asukkaat toimineet ihan käsittämättämällä tavalla. Niinhän se tosiaankin on, että teidän on vaan raivattava sekä sisällä että ulkona, jotta saatte tiloja omaan ja mieleiseenne käyttöön. Jos mitään uuden rakentamistarvetta ei ole niin kuopat varmaan kannattaa vaan tasoitella ja kylvää sitten vaikka nurmikkoa tai joitakin maanpeittokasveja.
  Hyvää Pääsiäistä ja mukavaan kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tosiaan kaikki mahdollinen tallella, kun roskiakaan ei ole viety pois. Varmaan tuo tasoittaminen on järkevin ratkaisu noille kuopille. :)

   Poista