Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 10. huhtikuuta 2021

Kuistin portaikko ja komerot

Kun raivausapulainen taas tuli käymään, otimme urakaksi siivota kuistilta lähtevät portaat ja komerot. Portailla oli meidän muutostamme jäänyttä tavaraa, jota ei ollut vielä tarvittu, joten sen järjestelemiseen ei niin paljon mennytkään aikaa. Vihdoin pystyi taas avaamaan käsityökamarin oven, vaikka sitä ennen piti siirtää maalauksessa olleet hyllyt pois tieltä. 

 

Komeroihin emme olleetkaan vielä oikein kummemmin koskeneet, toki olimme kurkanneet sisälle, mutta sen pidemmälle emme olleet menneet. Varsinkin tämä isompi sivuvintti kiinnosti kaikkia erityisen paljon. 

Pienempi komero on puolessa välissä portaita. Siellä näkyi lähinnä purua ja yksi vanha kaatoallas, joka tulee varmaan jonnekin käyttöön.

Isommassa komerossa jouduimme heti alkuun poistamaan alkupäästä lukuisan määrän tyhjiä pahvilaatikoita ja vanhoja puusäleistä tehtyjä hedelmälaatikoita, jotta saimme tilaan ikkunan kautta luonnonvaloa. Sitten pääsimme pussittamaan vanhoja rikkinäisiä kumisaappaita ja muovia roskasäkkeihin.

Toinen pääty oli siinä vaiheessa vielä hämärän peitossa, mutta urheasti aloimme raivata myös sinne suuntaan. Ylhäällä näkyvä kolo seinässä johtaa komerokäytävän komeroon, jossa on vielä naulakoita ja kukkapöytiä.

Yhdessä nurkassa oli pino akkuja.

Koreja löytyi paljon, myös peltipurkkeja ja lypsykoneen osia.

Mukavin löytö oli vanha vellikello, jonka toivoisin saavani vielä takaisin navetan päätyyn omaan kellotorniinsa.

Muuten lukuisissa laatikoissa oli lähinnä vanhoja ja ikivanhoja pulloja, joita emme ottaneet toistaiseksi pois komerosta. Ehkä jo kesällä voisi pitää pihakirppiksen, johon pullot saisi myyntiin. 


Ikävin löytö oli vesivahinko, joka oli tullut viemärin tuuletinputken reunoilta. Itse putki oli yläpäästä katkenneena, mutta katto onneksi korjattuna. Vettä oli tullut niin paljon, että ennen kylpyhuoneremonttia putken ympäriltä on otettava purut pois ja korjattava välikatto. Kylppäriin asti vahinko ei näy, sillä jossain vaihessa katto on madallettu ja vahinko jää sen yläpuolelle. Toisaalta tämä löytö oli erittäin hyödyllinen, sillä nyt tiedämme, mistä pitää aloittaa korjaaminen ennen katon madalluksen ja nykyisten kattopaneeleiden poistoa.

8 kommenttia:

 1. Kyllä on mukavaa, että apulaisia on.
  Tuo työmäärä on vieläkin ISO.
  Mielenkiinnolla seuraan ja kannustan etänä.
  Löytönä vanha vesivahinko on ikävä, mutta hyvä, sillä nyt tiedätte toimia.
  Hyvää kevättä toivottellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apulaiset ovat valtavan hyvä juttu! On meillä täällä tekemistä vaikka kuinka paljon, mutta eipähän käy aika pitkäksi. Olihan se kuitenkin hyvä löytää tuo laho kohta ennen remontin aloittamista kylpyhuoneessa. :) Hyvää kevättä myös teille!

   Poista
 2. no huh, onneksi löysitte tuon vesivuotokohdan! Ja on teillä taas vauhti päällä, apulaisen kanssa. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apulaisen kanssa ehdimme jopa haravoida pihaakin, kun ilma osui niin mukavaksi. Ja tuli taas kärryllinen tavaraa vietäväksi jäteasemalle. :)

   Poista
 3. Vellikello on hieno löytö!

  VastaaPoista
 4. Näyttää siltä, että edelliset asukkaat ovat säilyttäneet ihan kaiken tavaran ja mitään ei ole viety pois. Olette kuitenkin saaneet tosi paljon roinaa jo hävitetyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin täällä on toimittu. Nyt kuskaamme vuosikymmenten roskia kärrykaupalla pois. Kaikkea kivaakin onneksi löytyy roinan seasta. :)

   Poista