Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Käsityökamarin raivaus aluillaan

Maalausurakka piti keskeyttää, jotta raivaus pääsi valloilleen, kun innokas apulaiseni saapui. Tällä kertaa oli jäljellä enää käsityökamari, jota aloimme työstää. Saimme noin neljäsosan huoneesta raivattua ja siivottua.


Isäntä tuli avuksi sulhaskomeroa raivatessamme. Siellä oli vielä vanha paisuntasäiliö putkineen. Putket olivat liian tiukassa irrotakseen vetämällä, mutta säiliö irtosi liitokset avaamalla. Näin komeroon (jota ei vielä ole olemassakaan, vain suunnitelmissa) tuli tilaa väliaikaisten tavaroiden säilytykseen.


Välikkö on juuri sopiva vaatekomeroksi, jossa on jo valmiina naulakkokin. Sulhaskomero se on siksi, että sinne voi piikatyttö piilottaa miesvieraansa, jos tiukka paikka tulee. :D Nyt välikköön jäi rulolipasto ja pöytä, jonka alle ja päälle laitoimme jo löydetyt matonkuteet. Niitä tulee varmasti paljon enemmän vastaan, kun jatkamme raivausta.


Tällä seinällä oli iso hyllykkö, joka esti oven käytön (nyt sen estää tuo pöytä). Tuo vasemmalla vähän näkyvä ovi vie päätyoven kuistille johtaville portaille. 


Saimme pönttöuuninkin näkyviin. Puhdistamisen ja nuohoamisen jälkeen kokeilimme sen toimintaa, eikä siinä ollut mitään moittimista. Raivauksesta jääneitä pahveja ja papereita jätimme sytykkeiksi.


Muu huone näyttää vielä aika pahalta. Aulasta tullessa vasemman puolen seinä on täysi hyllykköineen ja monenlaisine tavaroineen, joista osa on meidän tuomiamme edellisten päälle. 


Takanurkassa on pohjalla vanha jugend-sohva, joka vaatii kunnostusta, jos se tulee käyttöön. Vähän aikaa menee, jotta sen saa esille.


Ikkunan edessä ovat kangaspuut, joten tilanne ei ole kaikkein pahin sillä kohtaa. Kangaspuiden edessä on vielä melkoinen röykkiö tavaraa selvitettäväksi.


Auton peräkärry tuli jo täyteen kaikesta roskasta. Aulassa on vielä paljon lajittelematonta käsityö- ja askartelutavaraa, mutta kesään mennessä toivon yläkerran olevan jo kunnossa.

2 kommenttia:

  1. Voi mahdoton, aina teillä vaan tavaraa riittää! On kyllä ihanaa, kun saatte apulaisia hommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talon jälkeen on vielä monta rakennusta täynnä tavaraa. Apulaisten kanssa työ sujuu paljon sujuvammin. :)

      Poista