Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 31. joulukuuta 2020

Vuosi 2020 lopuillaan

Tämä vuosi on vihdoin saavuttanut viimeisen päivänsä. Uskoisin, että monelle muullekin vuosi on ollut raskas ja monin tavoin ikävä. Vuoteen on kuitenkin mahtunut enemmän hyviä päivä kuin huonoja. Kivimäessäkin on eletty monenlaisia aikoja. Jotain on tullut jopa tehdyksikin. Ja tässä on pieni kooste siitä, mitä Kivimäen vuosi 2020 on pitänyt sisällään.

Tammikuussa saimme saunaan padan ja aloimme rottien hävityksen ensin kaikenlaisilla loukuilla, lopuksi myrkyllä, sillä mikään muu ei niihin auttanut. Aloitimme myös systemaattisen tavarahävityksen, jolle ei vielä vuoden lopussakaan näy loppua. Kolmas hävityksen aihe oli ylimääräiset eläimet. Vuohia olikin melkoinen lauma, kun pieniä kilipukkeja syntyi niin paljon. Yhden kilin kanssa kävimme taas ilahduttamassa ikäihmisiä.

Helmikuussa kellokaappi sai koneistonsa, ostimme pianon ja hoidimme suurta vuohilaumaamme. 

Maaliskuussa valmistimme havuhunajaa, siivosimme kasvihuonetta, lenkitimme vuohia ja katkoimme omenapuun.


Huhtikuussa jäin pakkolomalle, kanatarha valmistui, suuliremontti alkoi ja kunnostimme talon päädyssä olevan suihkulähteen.


Toukokuussa siivosimme pihoja, lapioimme kanalan pehkut pois, lapioimme kasvihuoneen lähelle kuopan ja ojan. Isäntä purki työkaverinsa kanssa suulin vanhan osan katon ja putosi huonoin seurauksin maahan. Toiseen jalkaan tuli avomurtuma, jonka johdosta Isännälle oli tiedossa pitkä tauko kaikesta tekemisestä.

Navetan alapäädyn panelointi valmistui, lapioimme vuohelan lannat kasvimaalle ja saimme kattoturvatuotteet paikoilleen ajoissa ennen nuohousta.


Kesäkuussa sain tietää isoista kasvaimista vatsassani. Saimme viimeiset ylimääräiset vuohet ja kanat uusiin koteihinsa, korjasimme talteen raparperisadon, teimme kerput talveksi, teimme tulevan talven polttopuut ja korjasimme heinät pellolta ylisille Isännän ollessa lepovuorossa toipilaana. Ilman ystäviä tämä ei olisi onnistunut, sillä yhdelle ihmiselle kaikki tämä olisi ollut ihan liikaa.


Heinäkuussa myimme viimeiset rakkaat vuohemme, valmistimme kosmetiikkaa, istutimme 22 pensasta ja siivosimme lisää pihaa. Kuun lopussa lähdin isoon vatsaleikkaukseen TYKSiin.


Elokuussa minusta ei ollut muuhun kuin kävelemiseen, joten kävelin sitten sitäkin enemmän. Ystävämme kävi raivaamassa autotallin vierestä rikkaruohoja, valmistimme shampoota ja lähdimme sairaslomareissulle (kun kummallakaan ei ollut kesälomaa) Kuhmoon. Kuun lopussa sain tietää kaikkien viiden kasvaimen olleen hyvänlaatuisia.


Syyskuussa vietin kaiken mahdollisen aikani isäni luona sairaalassa, kunnes hän kuoli. Autoin myös äitiämme hautajaisjärjestelyissä, sillä minulla oli vielä hyvin aikaa ennen sairausloman päättymistä. Sen lisäksi istutimme kasvimaalle tyrnejä ja kävimme hoitamassa entisiä vuohiamme.


Lokakuussa tein taas kosmetiikkaa, suuliremontti jatkui lisäpurkamisella ja saimme pikkuapulaisen kanssa raivattua ja siivottua neidonkamarin viihtyisäksi tilaksi.


Marraskuussa järjestimme kuistin, keittiön ja salin kaapit. Laitoimme joka kaapin oveen lapun, joka kertoo kaapin sisällön. Taas löytyi paljon turhaa tavaraa, joka sai lähteä muualle. Myös kodin tekstiilit ovat olleet inventaariossa. 


Joulukuussa otimme urakaksi yläsalin raivaamisen. Ensimmäisellä kerralla saimme kartoitettua tavaramäärän ja vietyä valtavasti huonoa tavaraa pois. Toisella kerralla saimme yläsalin ja komerokäytävän raivattua, siivottua ja sisustettua. 


Vuosi vaan parani loppuaan kohden. Kesäaika oli meillä kaikkein vaikeinta, mutta muuten elämä soljui hienosti eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta. Niinpä uskallamme katsoa rohkeina tuleviin päiviin ja uuteen vuoteen, joka on varmasti parempi kuin tämä kulunut vuosi on ollut.

Kivimäen Isäntä ja Emäntä toivottavat sinulle parempaa uutta vuotta ja kaikkea hyvää!

12 kommenttia:

 1. Teillä on ollut melkoinen vuosi, jossa on paljon onneakin mukana. Niin mahtavaa, että isännälle ei käynyt pahemmin, että kasvaimesi osoittautuivat vaarattomiksi ja sekin, että pääsit leikkaukseen juuri silloin, kun koronaa oli hurjan vähän. Todella mahtavaa edistystä olette saaneet aikaan kaikessa siellä kotinurkissa!
  Hyvää uutta vuotta, terveyttä ja iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkeenpäin olen miettinyt, miten hyvässä järjestyksessä kaikki vastoinkäymiset tapahtuivat. Se on melkoinen ihme kaiken muun hyvän ohessa. Pian alkaakin vuorostaan alakerran remonttien viimeistely. :)

   Poista
 2. Oikein hyvää uutta vuotta 2021. 😊😊

  VastaaPoista
 3. Oli ihana käydä teillä tänä syksynä jopa 2 kertaa. Monen vuoden näkemisen jälkeen tuntui kun ei olisi ollut ollenkaan vuosia välissä kun näimme. Siunattua tulevaa Uutta Vuotta. Herra olkoon meidän kanssamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava nähdä, varmaan nähdään tänäkin vuonna. Siunattua uutta vuotta teillekin! :)

   Poista
 4. Melkoinen vuosi, paljon surua mutta myös hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opimme molemmat arvostamaan terveyttä ja hyviä päiviä uudella tavalla. Tästä tulee varmasti hyvä vuosi! :)

   Poista
 5. Hurja vuosi tosiaan, erityisesti teillä. Kiitollisuus ja hyvän näkeminen ovat silti läsnä päällimmäisinä. Kaunis asenne elämään. ❤

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea teille tähän meneillään olevaan vuoteen. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko! Onnea myös teille tälle vuodelle! :)

   Poista